CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin basın toplantısından önce kameraların karşısına geçti. Altay toplantısında torba yasa görüşmelerinin tamamlanması beklenmeden Meclis'in tatil edilmesini eleştirirken, Başbakan Erdoğan'a "Kendi iç meseleleriniz bizi ilgilendirmez. TBMM'nin çalışma usul ve esaslarıyla bu kadar oynamak bir siyasi parti genel başkanına yakışmamıştır" dedi.

ERDOĞAN'IN CUMHURBAŞKANLIĞI

Tayyip Erdoğan'ın Bilal Erdoğan ile telefon görüşmeleri ve Erdoğan Bayraktar'ın "Ne yaptıysam Erdoğan'ın talimatıyla yaptım" ifadelerini hatırlatan Altay, Erdoğan ile ilgili soruşturma önergesi verdiklerini söyledi ve AKP'nin bu soruşturma önergesini genel kurul gündemine aldırmadığını söyledi. Altay, "Recep Tayyip Erdoğan arkasında bir soruşturma önergesi bırakarak şimdi Çankaya'ya gidiyor. Bu kendisi için iyi bir başlangıç sayılmaz." dedi.

ERDOĞAN'IN BAŞBAKANLIĞI YARIN DÜŞECEK
Altay Erdoğan'ın yarın akşam başbakanlığının düşeceğini iddia etti ve şöyle dedi:

Başbakanlık makamı ve AKP genel başkanlığı makamı yarın akşam itibariyle boş kalacak. Anayasamızın 101. maddesi çok açıktır.

"Cumhurbaşkanı seçilenin varsa partisiyle ilişkisi kesilir ve TBMM üyeliği sona erer.
Cumhurbaşkanı seçiminin kesin sonuçları YSK tarafından TBMM ile Cumhurbaşkanlığı makamına bildirilir ve kamuoyuna ilan edilir, Resmi Gazete'de yayınlanır. YSK yarın akşam kesin sonuçları ilan ettikten sonra Erdoğan ne başbakandır ne de AKP'nin üyesidir."

CHP'Lİ İNCE EN YAKIN ARKADAŞIMDIR

Bir gazetecinin sorusu üzerine Altay CHP'li İnce'nin son günlerdeki çıkışlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Sayın İnce ne yapacağını bilir. Ona ne yapıp yapmayacağını söyleyebilecek durumda değilim. O benden daha tecrübeli bir siyasetçidir. Sayın İnce benim en yakın arkadaşımdır ve hep öyle olacaktır.  Sayın İnce dışındaki arkadaşlarla ilgili şu kadarını söyleyebilirim. Partimizde demokrasi vardır ancak parti içi demokrasi de önemlidir."