Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Engin Doğru, belediyenin yemek giderleri hakkında açıklama yapınca iş yerinin bir kısmı mühürlenmek istendi. Ortağı olduğu kafenin açılışını 2009 yılında mevcut başkan Necmi Kadıoğlu’nun yaptığını kaydeden Doğru, “Açıklamamızdan sonra iş yerimize kapatmaya yönelik girişimde bulunuldu.” dedi.

Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Engin Doğru 2014 yılı için yapılan yemek ihalesi konusunda açıklamalarda bulunmuştu. İhaleye yer alan rakamları kamuoyuyla paylaşıp gündeme getiren Doğru’nun Esenyurt’ta ortağı olduğu kafeteryanın bir kısmı usulsüz olduğu gerekçesiyle kapatılmak istendi.

 



“AÇILIŞI BAŞKAN KADIOĞLU YAPTI”

Açıklama yaptıktan bir gün sonra zabıta ekiplerinin iş yerine geldiğini anlatan Doğru, “2009 yılında bu yana esnaflık yapıyorum. Kapatmaya yönelik girişimde bulunulan iş yerimizi 2009 yılında şuan mevcut Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu açılışını yapmıştır. Dönem dönem cami ziyareti ya da esnaf ziyaretine geldiği zamanlarda buraya gelmiştir. Buradaki durumu gayet iyi biliyor. Her ne hikmetse bu açıklama yapıldıktan hemen sonraki gün kapatmaya yönelik bir girişimde bulunuldu. Yapılan haksızlığın her zaman karşısında olacağız. Bizleri baskı uygulayarak yıldıramayacaklarını onlarda iyi biliyor, bizde yılmayacağız.” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülseven ile CHP Parti Meclisi üyesi Yasemin Öney Cankurtaran da destek açıklamasında bulundu. Gülseven, konuyu Belediye Meclisi'nde de gündeme getirdiklerini ve gerekli açıklamalarda bulunduklarını söyledi. Gülseven şöyle konuştu: “Meclis üyemiz bütçe görüşmeleri sırasında Esenyurt Belediyesi’nde bazı usulsüz harcamaları dile getirdi diye maalesef arkadaşımıza ceberut bir şekilde iş yerine baskı yapmak suretiyle kapatma yoluna gitmek üzere girişimde bulunuldu. Bunu İBB’de dile getirdik, bu konuyla ilgili açıklamalarımızı yaptık. Arkadaşımızla dayanışma içinde olmak için bir araya geldik. Burada usulüne uygun olmayan arkadaşımızı yıldırmak üzere yapılmış olan bu davranışa karşı direniş içindeyiz.”

CHP Parti Meclisi Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran da “AKP’nin yolsuzluklarının çıkarılması mutlaka cezasını görmektedir. Ama bilinsin ki bu eşkıyalık CHP tarafından önlenecek. CHP her zaman esnafın, emekçinin, işçinin yanında olacaktır. Hep birlikte beraber olarak destek olacağız, kimseyi yalnız bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

(Cihan)