Halk Bankası (Halkbank) baştan aşağı değişiyor. 17 Aralık operasyonunda İran ticaretiyle gündeme gelen Halkbank’ta birçok birim yeniden yapılandırılıyor.
Buna göre, Mevduat Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı ile buna bağlı olarak Mevduat Yönetimi ve Pazarlama Daire Başkanlığı ve Nakit Yönetimi Daire Başkanlığı kurulacak. Bu daireler bahsi geçen Genel Müdür Yardımcılığı’na bağlanacak. Mevduat ve Nakit Yönetimi Daire Başkanlığı lağvedilecek.

Yeni oluşum!

Destek Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı kurularak, Tanıtım ve Halkla İlişkiler, Destek Hizmetleri, İnşaat ve Ekspertiz Daire Başkanlıkları Genel Müdür Yardımcılığı’na bağlanacak. Kredi Politikaları Genel Müdür Yardımcılığı lağvedilecek.
Bu kapsamda genel müdürlük teşkilatı da yeniden oluşturuldu. Yeni teşkilat yapısı uyarınca Genel Müdür Yardımcıları Atalay Tarduş, Taner Aksel, İsmail Hakkı İmamoğlu, Mürsel Ertaş, Yakup Demirci, Ufuk Hacer Denizci Yüce, Teftiş Kurulu Başkanı Alaaddin Sarıtaç ile 1. Hukuk Müşaviri Nurhan Küçükkayalar görevden alındı.

Sebebi ‘Kutucu Müdür’ Aslan mı?

HALBANK’ta yapılan büyük operasyon için iki iddia gündeme geldi. Buna göre, Halkbank’taki cemaate yakın isimler görevden alındı. İkinci iddiaya göre ise, 17 Aralık operasyonunda evinde ayakkabı kutusu içinde milyonlarca dolar bulunması nedeniyle adı ‘Kutucu Genel Müdür’e çıkan Süleyman Aslan’la çalışan isimler bankadan tasfiye edildi.