Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere bazı hükümet üyelerinin gündeme getirdiği ve kamuoyunda beklenti doğmasına neden olan bedelli askerlik konusunda “Fakir çocuğunun askerlik yapması, zengin çocuğun bedel ödeyerek askerlik yapmaması olmaz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ise hükümetin farklı kanatlarından 'bedelli' askerlik ile ilgili olumlu açıklamalar yapılıyordu. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli bekleyenlere, "Cumhurbaşkanına önerilerimizi sunduk, çok zaman almaz" diyerek müjde verirken; dönemin başbakanı Erdoğan ise seçim öncesinde "Bu konuyu araya sıkıştırmayalım, seçimlerden sonra üzerinde çalışacağız" demişti.

Başbakan Davutoğlu ise bir ay önce yaptığı açıklamada "Gerekli kesimlerden brifingler alacağım. Buna göre değerlendireceğiz. Genel Kurmay Başkanımız, Milli Savunma Bakanımızdan da kapsamlı bir brifing aldıktan sonra bu konuda ki ihtiyacı değerlendireceğiz. Daha kapsamlı bir brifing alacağım" demişti.

HAYIRLI OLSUN

AKP Milletvekili Burhan Kuzu ise sosyal medyada bedelli askerlik bekleyenlere müjde vermiş, "Yoğun bir gündemle TBMM açılıyor: Tezkere, HSYK, Bütçe, Obezite, İş Güvenliği ve Bedelli. Hayırlısı olsun" diye yazdı