Bunlar, bu gidişle doğmamış çocuğa bile türban takacak!
ATA­TÜR­K’­ün kur­du­ğu la­ik eği­tim sis­te­mi res­men öl­dü. İk­ti­dar; din­dar ve kin­dar ne­sil pla­nı için, tür­ba­nı ön­ce üni­ver­si­te­ye, son­ra ka­mu­ya sok­tu... Okul­la­ra zo­run­lu din der­si koy­du. İba­det­ha­ne zo­run­lu­lu­ğu ge­tir­di. Tep­ki­le­re rağ­men okul­la­rı imam ha­ti­be çe­vir­di...
2023 he­de­fi için pla­nın 2. aşa­ma­sı­na geç­ti­ler. Or­ta­okul ve li­se­de tür­ba­nı ser­best bı­rak­tı­lar. 10 ya­şın­da­ki kız­lar oku­la tür­ban, pe­çe ve çar­şaf­la, er­kek­ler ise cübbe ve tak­key­le gi­de­bi­le­cek. Tak­ma­yan­lar he­def ola­cak. Ya­kın­da il­ko­ku­la da tür­ban ge­le­bi­lir.



TAYYİP’İN ÖZLEDİĞİ TABLO

Bu fotoğraf dün Konya’da bir ortaokulda çekildi. Onlarca kız öğrenci, ailesinin zoruyla türban takıp okula gitti. Tablo vahim.

 

Hayrünnisa Gül bile, 10 yaşındaki çocuğa türban için böyle demişti:

CEHALET

11. Cum­hur­baş­ka­nı Ab­dul­lah Gü­l’­ün eşi Hay­rün­ni­sa Gül, 2010 yı­lın­da il­köğ­re­tim­de tür­ban gün­de­me gel­di­ğin­de şu söz­ler­le tep­ki gös­ter­miş­ti: “O yaş­ta kız ço­cu­ğu ba­şı­nı ni­ye ör­tsün ki? Bu gi­bi da­yat­ma­lar ce­ha­let­ten olu­yor.”