Kubilay AYDIN / sozcu.com.tr - DHA

İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde üçü engelli 6 çocuğuyla yalnız kalan Gülsüm Altuntepe, derme çatma evde yaşam mücadelesi veriyor. Altuntepe'nin adete çöplüğe dönen evi ise yürek burkuyor. 'Geceleri aç uyuyan' ailenin bu durumu ise akıllara, TOKİ'nin 'alt gelir grubu' konutundan ev almasıyla gündeme gelen AKP'li vekil Mustafa Ataş'ı getiriyor.

TOKİ’nin, Tunceli’nin Çemişgezek İlçesi’nde ‘alt gelir grubu’ için yaptığı konutlardan, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ve Çemişgezek eski Belediye Başkanı AKP’li Metin Levent Yıldız ile bazı işadamlarının da daire aldığı ortaya çıktı.

CAMI, ÇATISI OLMAYAN EVLERİNDE NE SOBA NE DE KÖMÜR VAR

8 yıl önce eşini kaybeden ve engelli çocukları ile camları kırık, tavanı açık evde yaşam mücadelesi veren 46 yaşındaki Gülsüm Altuntepe, maddi imkansızlıklar yüzünden engelli iki çocuğunu yetiştirme yurduna verdiğini belirterek, “Kış geliyor, ne sobamız var ne de yakacak kömürümüz. Çocuklarımın bu şartlarda hastalanmadan yaşaması imkansız, lütfen yardım edin” dedi.



300 TL İLE ÇÖP EVDE YAŞIYOR!

Komşularının yardımlarıyla geçimini sağlayan Gülsüm Altuntepe ve çocuklarının kaldığı camları kırık olan eve ağır kokudan girilmiyor. Adeta çöp evde yaşayan Gülsüm Altuntepe, oğluna verilen 300 TL’lik engelli maaşı ile geçinmeye çalıştığını söyledi. Camları kırık, tavanı açık olan evin mutfak, banyo, tuvalet ve çatısı görenlerin yüreğini burkuyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle engelli iki çocuğunu yetiştirme yurduna veren anne Gülsüm Altuntepe diğer çocuklarını daha iyi şartlarda yetiştirebilmek için kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

“BAZI GECELER AÇ YATIYORUZ”

Çocuklarını soğuktan korumak için camları kırık olan pencereleri tahtalarla örtmeye çalışan anne Gülsüm Altuntepe, “İki engelli çocuğumu yetiştirme yurduna verdim. Bir kızım evlendi. Şu an zihinsel engelli oğlum ve iki kızımla bu evde yaşıyorum. Zihinsel engelli oğlum Hüseyin Ali 11 yaşında ve kendini kaybedip camları kırıyor. Diğer iki kızımın yatacak yatakları bile yok, 20 yaşındaki Serap mutfakta, 13 yaşındaki Rabia ışığı olmayan bir odada yatıyor. Soğuk olduğu zaman komşular, hasta olmasın diye kızlarımı evlerine götürüyor. Evimin camları kırık, tavanı açık. Kış geliyor, çocuklarım hasta olacak. Yağmur yağdığı zaman evin çatısı üzerimize akıyor. Yetkili kurumlara müracaat etmeme rağmen hiçbirisinden olumlu cevap alamadım. Komşuların verdiği kömürler de çalındı. Bazen yiyecek ekmeğimiz dahi olmuyor. Komşularımız bir tas çorba getirirse karnımız doyuyor, yoksa bazı geceler aç yatıyoruz. Duyarlı vatandaşlardan Allah rızası için yardım bekliyorum” dedi.

'BU DURUMDAKİ VATANDAŞ İÇİN' YAPILAN EVLERE VEKİLLER YERLEŞİYOR!

Dar gelirliler için yaptırılan TOKİ projesinde ev alan AKP'li vekil Mustafa Ataş kendini, “Milletvekili TOKİ’nin yaptığı yerden neden konut alamaz ki?” diyerek savunuyor. Yorum milletin...

TOKİ İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ

TOKİ’nin Doğu ve Güneydoğu’da üst gelir grubuna konut yapmadığı, Çemişgezek’teki gibi konutların satışı yaparken, aile bireylerinin aylık toplam geliri 2 bin 600 lirayı geçmemesi, aile bireylerinin üzerinde gayrimenkul bulunmaması, mal beyanı sorgulaması yapılması gibi koşulların arandığı belirtildi.

Bu konutlardan alanların kazançlarını gösteren beyan, maaş bordroları, tapu müdürlüklerinden üzerlerine herhangi bir gayrimenkul bulunmadığına dair belgeyi TOKİ’ye ibraz etme zorunluluğuna rağmen, Çemişgezek’te bazı kişilerden bunların alınmadığı kaydedildi.