Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik ikinci operasyonda gözaltına alınan emniyet personelinden bazıları adliyeye çıkarıldıktan sonra serbest bırakıldı. Serbest kalan emekli bir polis, adliye çıkışında, "Ben 1972 yılında kurulan Nesin Vakfı'nın ilk öğrencilerindenim. Emniyet istihbaratında sağcısı, solcusu, paralelci diye bir şey yok arkadaşlar. Her türlü görüşten ve düşünceden insanlar var. Bunu özellikle belirtmek istedim." ifadelerini kullandı.

 

Sahur operasyonu sonrası polislere yapılan ikinci operasyonda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan polisler adliye çıkışında önemli açıklamalarda bulundu. İsmini vermeyen emekli bir polis memuru, kendisinin Aziz Nesin'in öğrencisini olduğunu belirterek gözaltına alınan polislere ön yargıyla bakıldığını belirtti. Polis memuru, "Ben bu teşkilata 1994 yılında girdim ve 20 sene bir fiil görev aldım.

Teşkilata girmeden önce paralel yaftası ile yapıştıranlara söylemek istiyorum Aziz Nesin denen kişinin öğrencisiyim aynı zamanda. Bundan da gurur duyuyorum. Ben 1972 yılında kurulan Nesin Vakfı'nın ilk öğrencilerindenim. Emniyet istihbaratında sağcısı, solcusu, paralelci diye bir şey yok arkadaşlar. Her türlü görüşten ve düşünceden insanlar var. Bunu özellikle belirtmek istedim." ifadelerini kullandı.

Aziz Nesin'in ekmeğini yiyerek bugünlere geldim diyen emekli polis memuru, "Aziz Nesin, 11 tane öğrencinin kahvaltısını yaparak bizleri okula gönderirdi. Evrensel değerler noktasında insanlara vurulan yaftaları bir tarafa bırakarak diyoruz ki! Aziz Nesin'in insana verdiği değer neyse Fethullah Gülen'in insana verdiği değer aynıdır. Bunu belirtmeye çalıştım." dedi.

Görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını belirten emekli polis, "Yaptığımız işlerle alakalı da en ufak bir şekilde babamızın oğlu gelse onu takipten de geri durmadık, her türlü gerekli yaptırımı da yaptık." diyerek içeri girenler içinde Allah yardımcısı olsun ifadelerini kullandı.