14 Aralık operasyonunun yankıları sürüyor. Cemaat operasyonuyla ilgili ortaya atılanönemli iddiladan biri operasyonun Taşhiyeciler grubu nedeniyle yapılması. Operasyonda tutuklananların Tahşiyeciler grubuna tuzak kurdukları iddia ediliyor. Peki kim bu Taşhiyeciler?

TAHŞİYECİLER KİM?


Nur Hareketi'nin bir kolu olan Tahşiyeciler'in Gülen karşıtı olduğu söyleniyor. Bunun yanında Tahşiyeciler ya da 'Tahşiye Örgütü'nün El Kaide ile bağlantılı olduğu da iddia ediliyor. Eski Eminiyet Müdürü Tufan Ergüder, Samanyolu TV'de Tahşiyeciler için şunları söyledi:  "Biliyorsunuz 22 temmuzda operasyonlar silsilesi başlamıştı. 40 civarında polis hala cezaevindeler. Operasyonların da devam edeceği ifade edilmişti. Tahşiye soruşturmasına gelince bu grupta bir grup lideri var. El Kaide grubu bunlar ve silahlı mücadeleyi savunan bir grup. Ve ilk kez bir Nurcu grubunu selefileştirerek El Kaideleştirdiler, eskiden temelde Nurculuk'ta olan bir grup. Fakat daha sonra bu Molla Muhammet diyorlar. Aslında kitapları o yazmıyor ama  Ruhname adlı kitabları var. Bu kitaplardan Üstad Bediüzzaman'ın Risale-i Nurlarına haşiyeler yazıyorlar açıklamalar yazıyorlar. Taşhiye ismi de oradan geliyor."

 TAHŞİYE NE DEMEK?


Arapça "tahşiye" kelimesinin TDK sözlüğünde dipnot yazma, çıkma yapma olarak geçiyor. Tahşiyeciler ismi ise Tufan Ergüder'in açıklamalarına göre Risale-i Nur kitaplarına haşiye yazmalarından ileri geldiğini belirityor. "Haşiye" kelimesi ise bir kitabı açıklamak için yazılan kitap ve dipnot anlamlarına geliyor.

Taşhiyeciler grubuna yönelik 22 Ocak 2010'da bir operasyon düzenlenmişti. Bu operasyonda Mehmet Doğan ile birlikte 122 kişi gözaltına alınmıştı. "Tahşiye Örgütü" ismi ise Samanyolu TV'de "Tek Türkiye" dizisindeki "Karanlık Kurul"da geçmişti. Tahşiyeciler operasyonu kapsamında tutuklanan sanıklar bir süre sonra serbest bırakılmıştı. 14 Aralık paralel yapı operasyonunda Tek Türkiye dizisinin yapımcısı da göz altına alındı.

TAHŞİYECİLER GRUBUNUN SAVUNMASI


Tahşiyeciler grubu kendilerine yapılan operasyon sırasında yaptıkları savunma da dikkat çekiciydi. Tahşiyecilerin sohbet evinde bulunan el bombalarının üzerinden polislerin parmak izinin çıktığını belirten Tahşiyeciler duruşmalarda, “Kumpas mağduru” olduklarını dile getiriyorlardı. Mehmet Doğan, 17 ay sonra tahliye olsa da hakkındaki yargılama halen sürüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda ise şöyle denilmişti: “Emniyet raporlarında ve devletin elindeki belgelerde açıkça görüleceği üzere paralel yapının hedef gösterdiği kişiler o zamana kadar asayişi ihlal edecek bir tek hadiseye dahi karışmamıştı. Çevrelerinde güzel ahlaklı olarak bilinen kişiler, bir gecede terörist ilan edildi. Dehşetli bir komplo ve senaryo hayata geçirildi. Biz yalnızca hakkın tecelli etmesini istiyor, suç duyurusunda bulunuyoruz.”

GÜLEN TAHŞİYECİLERİ HEDEF GÖSTERDİ İDDİASI


Fethullah Gülen’in 6 Nisan 2009′da internet sitesine konulan bir konuşması Tahşiyecileri hedef haline getirdi. Gülen’in gündem oluşturan, “Türkiye’de de Hizbulvahşetten sonra El-Kaide’yi icat ettiler. Yarın daha başka şeyler de icat edebilirler. Mesela ‘Tahşiye’ diye bir şey icat edebilirler. Onları güçlendirirlerse ellerine silahlar da verebilirler. Adlarına da Tahşiyeciler derler. Sonra da Kalaşinkoflar verirler ellerine, iki yerde bir şey yapınca bunlar. Demek ki imkân bulunca bunlar da silahlanabiliyor. İnsanlara terörist damgasını vuracaklar, orada” sözlerinden bir süre sonra, Samanyolu TV’de yayımlanan ‘Tek Türkiye’ isimli dizi, Tahşiyeciler grubunu gündeme getirdi. Dizide, ‘Karanlık Kurul’un icat ettiği “Tahşiye Örgütü” ismi kamuoyuyla paylaşıldı. Aylar sonra da operasyonlar başladı.