Erdoğan ve ailesiyle ilgili yeni kayıtlar internete düştü. Yandaş iki gazete ise Gülen için yaptırıldığı iddia edilen villaları manşet yaptı.

AKP ile Gü­len Ce­ma­ati sa­va­şın­da­ki kir­li ça­ma­şır­lar bir bir or­ta­ya dö­kü­lü­yor. Bir ta­raf­ta in­ter­net üze­rin­den Tay­yip Er­do­ğan ve ai­le­siy­le il­gi­li bil­gi­ler sız­dı­rı­lı­yor di­ğer ta­raf­ta yan­daş med­ya­da Fet­hul­lah Gü­len için An­ka­ra ve Bur­sa­’da yap­tı­rıl­dı­ğı id­di­a edi­len vil­la­la­rın fo­toğ­raf­la­rı ya­yım­la­nı­yor.

Değeri 55 milyon lira

Üç gün ön­ce Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın “İz­mir Ur­la­’da iki vil­la al­dı­ğı­” id­di­asıy­la il­gi­li 6 ses kaydı in­ter­ne­te sız­mış­tı. Ön­ce­ki gün de twit­ter he­sa­bı üze­rin­den ka­mu­oyu­na su­nu­lan fo­toğ­raf­la­rın, Er­do­ğan ai­le­si­ne ait Ça­tal­ca­’da­ki bir çift­lik ol­du­ğu id­di­a edil­di. Bir­den faz­la fo­toğ­ra­fın pay­la­şıl­dı­ğı twit­ter he­sa­bın­da, vil­la­la­rın Ka­nal İs­tan­bu­l’­un ge­çe­ce­ği Ça­tal­ca Ka­bak­ça­’da yer al­dı­ğı ve çift­li­ğin tüm iş­le­ri ile Baş­ba­ka­n’­ın oğ­lu Bu­rak Er­do­ğa­n’­ın ka­yın­pe­de­ri Os­man Ke­ten­ci­’nin il­gi­len­di­ği id­di­a edil­di. İn­ter­ne­te sı­zan bil­gi­le­re gö­re, Baş­ba­ka­n’­ın kar­de­şi Mus­ta­fa Er­do­ğan ve oğ­lu Bi­lal Er­do­ğan da haf­ta son­la­rı­nı ba­zen bu çift­lik­te ge­çi­ri­yor­lar. Ya­yım­la­nan fo­toğ­raf­la­rın al­tın­da Er­do­ğa­n’­ın 2005 yı­lın­da “Ça­tal­ca ye­ni yer­le­şim ye­ri ola­ca­k” söz­le­ri­ne de yer ve­ril­miş. İn­ter­ne­te sı­zan id­di­aya gö­re, Baş­ba­ka­n’­ın Ça­tal­ca­’da, dü­nü­rü Os­man Ke­ten­ci­’nin üze­ri­ne dö­nüm­ler­ce ara­zi al­dı­ğı da ta­pu ka­yıt­la­rın­da yer alı­yor. Çift­li­ğin ta­pu de­ğe­ri­nin 1 mil­yon 690 bin li­ra, ger­çek de­ğe­ri­nin ise 55 mil­yon li­ra ol­du­ğu öne sü­rü­lü­yor. ­

Dü­nür tak­si­ciy­di

Ba­sı­na yan­sı­yan bil­gi­lere gö­re, Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın oğ­lu Bu­rak Er­do­ğan Ri­ze­li Os­man Ke­ten­ci­’nin kı­zı Es­ma Ke­ten­ci i­le 2001 yı­lın­da ev­len­di. Os­man Ke­ten­ci, Er­do­ğa­n’­la dü­nür ol­ma­dan ön­ce Ka­sım­pa­şa­’da Hu­zur Tak­si­’nin iş­let­me­ci­si ola­rak ta­nı­nı­yor­du. Ke­ten­ci da­ha son­ra da­ma­dıy­la bir­lik­te Tur­ku­az De­niz­ci-­li­k’i kur­du. 2006’da şir­ke­tin adı Bu­merz De­niz­ci­lik ola­rak de­ğiş­ti­ril­di.

Ur­la­’da 2 vil­la

Er­do­ğan ve ai­le­si­nin, İz­mir Ur­la­’da 2 vil­la al­dı­ğı yi­ne in­ter­ne­te dü­şen id­di­alar ara­sın­day­dı. Er­do­ğan’ın ‘a­bi­’ di­ye hi­tap et­ti­ği bir işa­da­mıy­la ara­sın­da ger­çek­leş­ti­ği öne sü­rü­len te­le­fon ka­yıt­la­rın­da, işa­da­mı Baş­ba­ka­n’­dan, Ur­la­’nın Zey­ti­ne­li Kö­yü ya­kın­la­rın­da­ki ‘Bi­rin­ci de­re­ce SİT ala­nı­’ olan Ha­cı­lar Ko­yu­’nun imar du­ru­mu­nun ‘Ü­çün­cü de­re­ce­ye­’ dö­nüş­tü­rül­me­si için yar­dım is­ti­yor.

İşte Urla’daki o villalar

Er­do­ğan ve ai­le­si­nin, Ur­la­’da 2 vil­la al­dı­ğı in­ter­ne­te sı­zan id­di­alar ara­sın­day­dı. Bu­ra­da bi­ni­ci­lik için ça­lış­ma ala­nı da var. Baş­ba­kan, 23 Aralık 2013’te­ki Pa­kis­tan zi­ya­re­tin­de he­di­ye edi­len atı kı­zı Sü­mey­ye Er­do­ğan adı­na ka­bul et­miş­ti.

İşte Çatalca’daki o çiftlik

Ça­tal­ca­’da­ki ara­zi­le­rin top­lam 54489 met­re­ka­re ya­ni 55 fut­bol sa­ha­sı bü­yük­lü­ğün­de ol­du­ğu id­di­a edil­di. Çift­lik içe­ri­sin­de bir ahı­rın da yer aldığı öne sü­rül­dü. Başbakan, Çatalca için “İstanbul’un yeni yerleşim merkezi olacak” demişti.