Sabah saatlerinde Ankara'da meydana gelen ve bir işçinin ölümüyle son bulan bir olay "Türkiye'de neden bu kadar iş kazası oluyor?" sorusunun cevabı niteliğindeydi.

Olay, sabah saatlerinde Başbakanlık TOKİ tarafından yaptırılan TUİK Başkanlığı Merkez hizmet binası inşaatında gerçekleşti. Alınan bilgiye göre, taşeron firma işçisi Hüsnü Allak çalışmalar sırasında ankraj delgi makinesine kapıldı. Ağır yaralanan işçinin yardımına arkadaşları koştu. Bulunduğu yerden güçlükle kurtarılan işçi için arkadaşları ambulans istedi.



YARALI İŞÇİ KEPÇE İLE AMBULANSA TAŞINDI

Kısa sürede olay yerine gelen ambulans inşaat alanının çamur olması nedeniyle, işçinin yanına inemedi. Bunun üzerine sağlık ekipleri kepçe yardımıyla işçinin yanına ulaştı. Ağır yaralanan işçi kepçe marifetiyle ambulansa taşındı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Hüsnü Allak, ambulansa Gazi Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

KURTARILAMADI!

Allak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

OLAYI GİZLEMEYE ÇALIŞTILAR!

İş kazasını görüntülemek isteyen Cihan Haber Ajansı kameramanı olay yerindeki diğer işçiler tarafından engellendi. Arkadaşları kepçe üzerinde can cekişirken ismi öğrenilemeyen iki işçi kameranın önüne geçerek görüntü alınmasını engellemeye çalıştı.



Benzer bir olayı yaşamaları kuvvetle muhtemel olan iki işçi, belki amirlerinin talimatı belki de bir 'işgüzarlık'la gazetecileri olay yerinden uzaklaştırmaya ve olayı örtbas etmeye çalıştılar.

İŞÇİLERE RAĞMEN İŞÇİLER İÇİN!

Olay yerindeki gazeteci ise bir işçi olarak; "işçilere rağmen" "işçi hakları" için bu acı olayı tüm Türkiye'ye duyurdu.

Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.