Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent arınç "Uyuşturucu ile mücadele eylem planı"nın Bakanlar Kurulu'nda onaylandığını ve takvime bağlandığını açıkladı. Arınç uyuşturucuyla mücadelede kısa, orta ve uzun vadeli çalışmaların hedeflendiğini söyledi.

TÜRBAN ORTAÖĞRETİME DE GİRECEK

Arınç, "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının E bendinde yer alan 'başı açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır." dedi.Kuralın kaldırılmasıyla birikte ortaöğretim öğrencilerinin başı kapatılabilecek.

ADLARI NE OLURSA OLSUN TERÖR ÖRGÜTLERİ...

Bülent Arınç IŞİD'e de değindi. IŞİD'e "terör örgütü" diyemeyen AKP Hükümeti'nin sözcü, bu kez de IŞİD adını kullanmadan "terör örgütü ifadesini kullandı. Arınç şunları dedi:

"Biz elbette, sınırımıza dayanan bu kadar insanları da gördükten sonra, ismi ne olursa olsun, terör örgütleriyle mücadele konusunda Türkiye üzerine düşeni elbette yapacaktır. Ama akılcı bir biçimde yapacaktır. İşin başını ve sonunu düşünerek yapacaktır"

HDP'YE SINIR ELEŞTİRİSİ

"Maalesef Demokratik Bölgeler Partili veya HDP'li bazı milletvekilleri veya belediye başkanları, sıfır noktasında şov yapmak istiyorlar. Bunlara belediyeler de katılıyor. Onlar, hiçbir kayıt tutulmadan, herkesin üzerindeki silahıyla girip çıkmasını, hiçbir kontrole tabi olmamasını istiyorlar. Bunu Türkiye'de kabul edebilecek hiç kimse olamaz."