İlk şiir kitabında “aşk”ı konu alan ve “Ben devrim yaptım hadi sana aşkla kal” diyen Didem Öneş, kadınları, bir köşeye kaldırdıkları veya hiç sahip olmadıkları kırmızı ökçeli pabuçlarını kuşanıp, insan olmayı hissedebilmek için aşkı yaşamaya çağırıyor.

Kitabının önsözünde aklıyla, yüreğiyle, kadınlığıyla ve duygusal yanıyla zoru olduğunu, bu nedenle isyan ettiğini anlatan Öneş, dünyada yeterince aşk olmadığından yakınıyor ve aşkın unutulup yok sayıldığına, savaşın, acıların ve mutsuz insanların giderek arttığına dikkat çekiyor. Didem Öneş, dünyada bunca acı çeken, yaralı, aç, ezilen insan varken, siyasette lafazanlık yapılmasına, şiirin toplulukları galeyana getirmek için kullanılmasına ve gözyaşlarının taraflı akıtılmasına isyan ediyor. “Aşk bir nevi dünya ile tek olmaktır, bir olmak, aynı dili konuşmaktır. İsteyen için Allaha yakın olmaktır” diyen Öneş, aşkın karşılıksız dahi olsa yaşanmaya değer olduğunu, çünkü insan olmayı hissettirdiğini vurguluyor.

Kadınların kırmızı ökçeli pabuçlarla katılacakları, Didem Öneş’in, “Ben devrim yaptım hadi sana aşkla kal” isimli ilk şiir kitabının tanıtımı 19 Eylül 2014 Cuma günü saat 18:00’de, Türk Amerikan Kültür Derneği’nde yapılacak.

Ankara’da 1968 yılında doğan Didem Öneş, ilköğrenimini İsveç International School of Stocholm’de, orta ve lise eğitimini TED Ankara Kolejinde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Çalışma hayatına başladığı ilk yer TURBAN A.Ş’dir. Bir dönem Milli İstihbarat Teşkilatında (MİT) görev yapmış olan Öneş, ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda (RTÜK) göreve başladı. Hali hazırda bu kurumda Müdür olarak çalışıyor. 19 Yaşında bir kızı olan Öneş’in Bodrum Gündem Yerel Gazetesinde köşe yazıları yayınlandı.