Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan çatışmada 2 kişinin ölmesini bahane eden bölücü örgüt yandaşları yurt genelinde sokağa döküldü. Diyarbakır, Şırnak, Bitlis gibi bölgelerin yanı sıra İstanbul ve Ankara'da da eylemler vardı. İşte sıcak geçen 24 saatin özeti...


CİZRE'DE GERGİNLİK

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin ölmesi, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde de protesto edildi.
BDP’nin çağrısı üzerine  akşam saatlerinde Nur Mahallesi’nde bir araya gelen ve aralarında Belediye Başkanı Leyla İmret’in de bulunduğu yaklaşık bin kişi, Sanat Sokağı’na gitmek üzere yürüyüşe geçti. Döryol Kavşağı’nda önlerini kesen polis ile yapılan müzakere sonucu yürümelerine izin verilen grup, Sanat Sokağı’na gelerek burada basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. Bu gruba polis müdahale edince, ortalık savaş alanına döndü.


BİTLİS'TE ROKETLİ SALDIRI


Bitlis-Hizan Karayolunun Bölükyazı-Çeltikli yol ayırımında yol kesip kimlik kontrolü yapan PKK’lılar, olay üzerine bölgeye gelen güvenlik güçlerine roket atar ve uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açtı. Vatandaşların olay yerinde olması nedeniyle güvenlik güçleri karşılık vermezken, zırhlı araçlara 102 adet merminin isabet ettiği ve 10 küçükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi.

DİYARBAKIR'DA BAYRAĞIMIZI İNDİRDİLER

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yolu trafiğe kapatan grupla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ölen Ramazan Baran'ın Diyarbakır’da cenazesindede olaylar çıktı.

Baran’ın cenaze töreninden sonra yüzleri kapalı bir grup, 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın bahçesinin duvarından atlayarak direkte asılı bulunan Türk bayrağını indirdi.



Askeri kulübeye saldıran grup, Kuruçeşme mevkinde lastik yaktı, yolları trafiğe kapattı. Bağlar sokaklarını savaş alanına çeviren grup, polise havai fişek, molotof ve taşlarla saldırdı. Polis, göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

 



TOKAT'TA PROVOKASYON

Tokat’ta toplanıp Lice’de yol kapatan PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 kişinin ölmesini protesto etmek için yürüyen 30 kişilik öğrenci grubuna, çevrede toplananlar linç girişiminde bulundu. Polis, göstericileri öfkeli kalabalığın elinden güçlükle kurtardı.

 

İSTANBUL'DA LİCE GERGİNLİĞİ

Okmeydanı’nda sabah saatlerinden itibaren esnafı kepenk kapatmaya zorlayan bir grup, akşam saatlerinde sokağa çıktı. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2 kişinin yaşamını yitirdiği olayları protesto etmek isteyen grup, Anadolu Kahvesi mevkiinde yolu trafiğe kapattı. Polis ekipleri gruba biber gazı sıkarak müdahale etti. Yüzleri maskeli olan ve aralarında çocukların da bulunduğu eylemciler de, polise molotof kokteyli, havai fişek, bilye ve taş atarak karşılık verdi.

 

ANKARA'DA OTOBÜS YAKILDI

Tuzluçayır’da, Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki olayları protesto eden grup, bir belediye otobüsünü molotofkokteyli atarak yaktı.
Polis ekipleri, Tuzluçayır’da yolu kapatmak için yaptıkları barikatları ateşe veren göstericilere müdahalede etti. Polisle çatışan göstericiler, bir belediye otobüsüne molotofkokteyli attı. Söndürülen ve kullanılamaz hale gelen otobüs, çekiciyle götürüldü.