Deniz Ayas /sozcu.com.tr

Son zamanlarda giderek yayılan ve ölümlere yol açan bonzai tehlikesi giderek büyüyor. İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde polis ve jandarmanın yanı sıra vatandaşlar da uyuşturucuyla mücadele için seferberlik ilan etti.

JANDARMA SEFERBER OLDU!

Son olarak Sakarya'da bonzai içen 3 kişi krize girdi. Jandarmanın derlediği bilgiye göre, Çamyolu Mahallesi'nde bonzai kullanan Z.K. ve K.G., krize girdi. Çağlayan Mahallesi'nde de gece saatlerinde uyuşturucu kullanan İ.Ç. kriz geçirdi. Hastaneye kaldırılan İ.Ç.'nin bonzai kullandığı belirlendi.

Arifiye ilçesi Karaaptiler Mahallesi'nde ise uyuşturucu aldıktan sonra fenalaşan kişi, bir fabrikanın güvenliğinden yardım istedi. Şahıs, hastaneye kaldırılırken jandarma, yaptığı çalışmada, şahsın jameika isimli uyuşturucu kullandığını belirledi. Jandarma olayla ilgini geniş çaplı soruşturma başlattı.



VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Son günlerde İstanbul'da da birçok ilçede uyuşturucuya karşı yürüyüşler başladı. Bu yürüyüşler daha sonra Türkiye genelindeki illere sıçradı.

Uzmanlar uyuşturucunun ilkokul çağına kadar indiği yönünde açıklamaların yapıldığı şu günlerde vatandaşlar da sokağa döküldü, emniyet ise uyuşturucu tacirlerine karşı operasyonlarını sıklaştırdı. Son aylarda uyuşturucu satışının arttığını öne süren vatandaşlar, Esenyurt, Başakşehir, Fatih, Gülsuyu gibi ilçe ve mahallelerde yürüyüşler düzenlemeye başladı.



ESENYURT'TA GENÇLERE İLANLI UYARI!

İstanbul Esenyurt'ta muhtarlar uyuşturucu ve madde bağımlılarıyla mücadele için kampanya başlattı. Esenyurtlu siyasetçi Çetin Çapan son 5 aydır  mahalle mahalle dolaşarak uyuşturucu maddelerin maddi ve manevi zararları için gençleri uyarmaya başladı.

Esenyurt caddeleri, ilçe sakinleri tarafından hazırlanan 'uyuşturucunun zararlarını anlatan' broşürlerle donatıldı. Kocaeli, Adapazarı, Bursa, Şırnak gibi birçok ilde de yürüyüşler düzenlenmeye başladı.

POLİS SEFERBERLİK İLAN ETTİ!

Öte yandan gençleri hedef alan sentetik zehir bonzai'ye karşı mücadele başlatan İstanbul Nartotik Polisi (İNP) son yılların en büyük operasyonunu gerçekleştirdi.

İstanbul’da, Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (İNP) ekipleri, önceki gün içinde 2 kişi bulunan özel bir aracı takibe aldı.

Sözcü muhabiri Şenol Gezer'in özel haberine göre; İNP görevlileri, Ataşehir’e yönelen aracı, durdurdu. Üzerinde silah bulunduğu bildirilen zehir zacirlerini kısa sürede etkisiz hale getiren polis, araçta 6 ton bozai imal edebilecek 56 kilo 480 gram hammade ele geçirdi. Uzakdoğu’dan temin edilen hammaddeyi yurda sokan 2 kaçakçı, sorguya alındı. Operasyon, bu yıl, 4 ayrı uyuşturucu türünde yakalama rekoru kıran İNP’ye yeni bir rekor daha getirdi. Yetkililer, baskınların devam edeceğini bildirdi.