İstanbul merkezli 14 ilde yapılan operasyonun gözaltı listesinde 33 kişinin isminin yer aldığı öğrenildi.

İstanbul'da sabah saatlerinde polislere yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan ekipler, saat 06.30'da belirlenen adreslere çıkış yaptı.

Operasyon düzenlenen adreslerden biri de Seyrantepe'deki polis lojmanları oldu. Ekipler, buradaki adrese 2 araçla geldi. Bu arada Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de çevik kuvvet ekiplerinin önlem alındığı belirtildi.

14 İLDE YAPILIYOR

Operasyonun; İstanbul, Van, Hakkari, Mardin, Ankara, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere 14 ilde yapıldığı öğrenildi.

BU KEZ DÜŞÜK RÜTBELİ POLİSLER

Gözaltı listesindeki en yüksek rütbelinin “komiser" rütbesinde olduğu belirtiliyor. Yasadışı dinleme iddiasıyla başlatılan ikinci dalga operasyonunun ilk dalgadakiden farkı, bu kez şüpheliler listesindeki isimlerin neredeyse tamamamının düşük rütbedeki emniyet mensubu olması.

GÖZALTILAR BAŞLADI

Gözaltına alınan bir kişi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Çevik kuvvet polisinin hastane önünde güvenlik önlemi aldığı görüldü. Sağlık kontrolü sonrası gözaltına alınan şahıs kameralara doğru, “Gecemi gündüzüme kattım. Çalıştım. Sonuç bu” dedi. (ajanslar)