CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, hazırladıkları “Herkes İçin İnanç Özgürlüğü Paketi” için hükümete çağrıda bulunarak, “Gelin insanlık adına Kerbela’daki acıyı dindirmek için, Hüseyin’in acısına hep beraber ortak olalım. CHP’nin İnanç Özgürlüğü Paketini, Alevilerle ilgili tekliflerini parlamentoda yasalaştıralım” dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Habertürk TV’nin canlı yayınında hazırladıkları “Herkes İçin İnanç Özgürlüğü Paketi”ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre Tekin, hükümete, “Bu Muharrem ayında, bu mübarek ayda İslam coğrafyasında aşurenin olduğu yani aşurenin acıyı bal eylediğimiz bir coğrafyada Alevi yurttaşlarımızın bugüne kadar çekmiş olduğu acıları unutturmaya çalışalım” çağrısını yaparak şöyle dedi:
“Ama en azından iktidar bu meseleyi ciddiye almak istiyorsa Cumhuriyet Halk Partisinin hazırlamış olduğu bu kanun teklifini parlamentoda müzakereye açalım. Bütün siyasi partiler düşüncelerini söylesin. Bu toplumun önemli kesimini yok saymaktan vazgeçelim.
Aynı zamanda İstanbul milletvekiliyim. 10 milyon seçmenin reyinin kullanıldığı bir şehirde İstanbul Büyükşehir Belediyesinde bir tek Alevi Genel Müdür olmaz mı? Bir tek Alevi Daire Başkanı olmaz mı?
Hepsi başlı başına çok önemli. Cemevlerinin statüsü çok önemli. Eğitim sistemi çok önemli. Yani nereden bakarsanız bakın nefret duygusu çok önemli. Bakın, Alevi yurttaşlarımızın üstünden siyaset malzemesinin yapılması çok ciddi bir nefret duygusudur. “