Cengiz Aldemir/Sozcu.com.tr

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile gündeme gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mezuniyeti ile ilgili olarak hangi üniversiteden, kaç yıllık mezun olduğunu, basında sık olarak yer aldığını ve birçok tartışmalara neden olduğunu ifade eden CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, " En son olarak da MHP Grup Başkanvekili Sayın Yusuf Halaçoğlu bu konuyu gündeme getirmiş, cevaben Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül konu ilgili açıklamalarda bulunmuştu." dedi,

CHP'li Öztürk Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, " Kamuoyundaki bu tartışmalara son vermek adına; Recep Tayyip Erdoğan gerçekten 4 yıllık üniversite mezunu değil midir?" sorusunu yöneltti.

Konuyu meclise taşıyan Ali Rıza Öztürk, Bakan Avcı'ya konu ile ilgili olarak şu soruları yöneltti :

-Recep Tayyip Erdoğan üniversite mezunu ise; hangi üniversitenin, kaç yıllık, hangi bölümünden, hangi yılda girip, hangi yılda mezun olmuştur?
-Recep Tayyip Erdoğan’ın diploma ve çıkış belgesi dışında 4 yıllık mezun olduğunu gösteren başka bir belge var mıdır? Var ise bu belge hangi belgedir?
-Recep Tayyip Erdoğan üniversite mezunu ise, hangi üniversiteden yıllar itibarıyla hangi dersleri almıştır?
-Marmara Üniversitesi Rektörü’nün, Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite mezuniyeti hakkında açıklama yapması için sizin ya da herhangi bir hükümet yetkilisinin telkini olmuş mudur?
-Marmara Üniversitesi Rektörünün, Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite mezuniyeti ile ilgili size vermiş olduğu belgeler var mıdır? Var ise bu belgeler arasında basında paylaşılmayan var mıdır?