Konya'da sokaklarda yaşayan ve halk arasında 'Garip' ve 'Poşetli dede' olarak tanınan 70 yaşlarındaki yaşlı adamın kimliği belli oldu. Konya'da “Poşetli dede” olarak tanınan ve şehirde "Rus ajanı" "Gizli Milyoner" gibi efsanelere konu olan şahsın Çorum nüfusuna kayıtlı Mehmet Keleş olduğu ortaya çıktı.

1 MİLYON LİRA ÇORUM'DAN GELECEK AİLE YAKINLARINI BEKLİYOR!

Emniyet müdürlüğünün çalışmaları sonucu Keleş'in bir bankadaki hesabında da yaklaşık 1 milyon lira parası olduğu tespit edildi.  Yıllardır sokaklarda yatıp kalkan Keleş'in parası şimdi Çorum'dan gelecek akrabalarını bekliyor.

Konya Merhaba gazetesinin haberine göre;  Konya Emniyeti'nin irtibata geçtiği, İstanbul ve Çorum'da ikamet eden Keleş ailesinin parayı ve cenazeye almak için Konya'ya hareket ettiği öğrenildi.

"PARAYI ALIN CENAZEYİ BIRAKIN"

Haberde; Konyalıların şehrin adeta simgesi olan Garip'in cenazesini aileye vermek istemedikleri, geniş katılımlı düzenlenecek bir törenle kentteki bir mezarlığa defnetmek istedikleri vurgulandı.



OLAYIN GEÇMİŞİ

Önceki gün gece Kilis'ten Konya'ya gelen yolcu indirip- aldıktan sonra İzmir'e hareket etmeye hazırlanan Mustafa B. yönetimindeki 34 DY 6530 plakalı yolcu otobüsü ile geri manevra yapmak istemiş ve bu sırada otobosünün arkasından geçen ve halk arasında 'Garip' olarak bilinen sokaklarda yaşayan kimsesiz yaşlı adama çarpmıştı.

Lastiğin altında ezilen talihsiz adam feci şekilde can vermişti. Yaşlı adamın üzerinden bir parça ekmek ve çok sayıda poşet çıkmıştı. Olay yerindeki incelemenin ardından ceset Beyhekim Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı.

ŞOFÖR SERBEST BIRAKILDI

Olay sonrası gözaltına alınan otobüs sürücüsü Mustafa B. verdiği ifadesinde, "Muavin araçta oturuyordu. Bende aynadan baktım ancak arkada kimseyi göremedim. Perondan çıkmak için geri geri geldiğimde ise bu olay yaşandı" dedi. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mustafa B. mahkemedeki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.