Gaziosmanpaşa’da kızlarının odasında yakaladığı genç ile kızlarını öldürdükleri iddiasıyla yargılanan anne babaya, tahrik indirimi uygulanarak 30’ar yıl hapis cezası verildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet ve Filiz Şalk çifti getirildi. Öldürülen genç Volkan Taşdemir’in ailesinin de katıldığı duruşma başında Şalk ailasinin avukatları ile Taşdemir ailesinin avukatları mahkeme başkanına tarafların anlaştığını ve şikayetten vazgeçtiğini belirtti.

Şikayetten vazgeçtiklerini ifade eden Taşdemir ailesi, davaya katılma kararının da kaldırılmasını istedi ve salondan ayrıldı.

Sanık Filiz Şalk, son savunmasında üzgün olduğunu, böyle bir şey olmasını istemediğini söyledi. Filiz Şalk’ın avukatı Alaattin Balcı, müvekkilinin maktül Volkan Taşdemir’e yönelik eyleminin meşru müdafa olduğunu savundu. Gece vakti kızının odasında Taşdemir’i görmesi üzerine olay duyulmaması için gitmesini istediğini anlatan Balcı, maktulün evden çıkacağı sırada tanındığı gerekçesiyle geride delil bırakmama amacıyla müvekkiline saldırdığını ifade etti. Saçından tutarak sürüklemesi üzerine boğuşma yaşandığını belirten Balcı, bu nedenle Taşdemir’e yönelik bıçaklama eyleminin müşru müdafaa olduğunu savundu. Balcı, Şalk ailesinin kızı ölen Ş. Ş.’nin ise boğuşmada araya girmek istemesi üzerine kazaen bıçakla yaralandığını ileri sürdü. Avukat Balcı müvekkili Filiz Şalk için beraat kararı verilmesini istedi.

Sanık Mehmet Şalk, olayla ilgisi bulunmadığını iddia etti. Baba Şalk, “Keşke olayı ben yapmış olsaydım. Eşim burada olmasaydı. Mahkemenin adaletine sığınıyorum, beraatimi istiyorum.” dedi.

Mehmet Şalk’ın avukatı Fırat Epözdemir, müvekkilinin olaya katılmadığını kaydetti. Epözdemir, “Olsaydı yara bere olurdu. Filiz’de yara bere olduğu raporla belirtiliyor. Olayda tek bıçak kullanılmıştır. Müvekkilimin üzerinde kan lekesi olması usulüne uygun delil toplanmaması, tüm toplanan kıyafetlerin aynı poşete konmasından veya evin her tarafının kan olduğundan bulaşmadan kaynaklanmaktadır.” dedi.

Son sözleri sorulan sanIklar pişman olduklarını ve beraat verilmesini istedi.

Mahkeme, sanıkların birlikte Volkan Taşdemir’i öldürdüklerinin sabit olduğuna karar verdi. Sanıklara müebbet hapis ceza veren mahkeme, cinayetin Taşdemir’den kaynaklanan haksız fiilin meydana getirdiği hiddet ve şiddettin etkisi altında işlendiği gerekçesiyle cezayı 12 yıla düşürdü. Sanıkların sabıkasız ve iyi halini göz önüne alan mahkeme cezayı 10’ar yıla indirdi.

Sanıkların birlikte hareket ederek öz kızlarını da öldürdüğünü belirten mahkeme, önce ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Eylemin tahrik altında işlendiği gerekçesiyle 24 yıla indiren mahkeme, iyi halden de indirim yaparak 20’şer yıla düşürdü. Mahkeme iki cinayetle ilgili Şalk çiftine toplamda 30’a yıl hapis cezası verdi. Kararın açıklanmasının ardından Şalk ailesinin yakınları tepki gösterdi. Adliyede kısa süreli arbede yaşandı.

Bebeğine mama yedirmek için uyandığında 15 yaşındaki kızının odasında sesler geldiğini duyan anne Filiz Şalk’ın odaya girdiğinde Volkan Taşdemir ile karşılaştığı belirtildi. Bunun üzerine çıkan olayda Taşdemir’in bıçakla yaralandığı kaçarken yolda kan kaybından öldüğü iddia edilmişti. Ş.Ş.’nin ise kendini balkondan attarak intihar ettiği öne sürülmüştü. Ancak yargılamada hem Volkan Taşdemir’i hem de Ş.Ş.’yi Mehmet ve Filiz Şalk çiftinin öldürdüğü kararı verildi.