Eskişehir içtikleri uyuşturucudan zehirlenen 2 kişi hastanede yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Komalık olan kişinin durumlarının ciddiyetini koruduğu, bilinçlerinin yerinde olmadığı belirtildi. Bu nedenle şüphelilerin ifadesinin de alınmadığı kaydedildi.

Alınan bilgiye göre Ömerağa Mahallesi Acar Sokak'ta meydana gelen olayda, O.U. (23) geceleyin uyuşturucu madde kullandı. Bunun üzerine rahatsızlanan ve durumu fenalaşan O.U., hastaneye kaldırıldı. Uyuşturucu madde kullanımı sonucu rahatsızlandığı belirlenen O.U. durumunun ağır olması yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Polis, O.U.’nun komada olduğu ve bilincinin kapalı olması nedeniyle ifadesini alamadı.

Zincirlikuyu Mahallesi'nde meydana gelen bir başka olayda ise 21 yaşındaki A.K., akşam saat 21.00 sularında sokakta yürürken aniden rahatsızlandı. Çağrılan 112 sağlık ekiplerince Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan durumu ağır olduğu için yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. A.K.’nin hayati tehlikesine olduğuna dair koma tutanağı düzenlenirken, yapılan doktor kontrolünde uyuşturucu kullandığı tespit edildi. İlgili doktor tarafından uyuşturucu kullandığına dair rapor tanzim edildi.

Bu arada, kentte polisin yaptığı denetimler sırasında, 3 ayrı mahallede 3 kişinin üzerinde yapılan aramalarda, bonzai ve esrar maddesi ele geçirildi.(CİHAN)