Üsküdar Belediyesi’nin, Validebağ Korusu’nun yanındaki alana ağaç keserek dini tesis inşa etme ısrarı ve protesto esnasında yaşanan gerginlik Meclis’e taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşaat çalışmalarını sürdürmesini protesto edenlere uygulanan şiddeti Genel Kurul’da dile getirdi.

Öğüt, Korunun etrafındaki olayların 3-4 aydır sürdüğünü son 3 gündür devam eden olaylarda insanların saçlarından sürüklendiğini, darp edildiğini, 1 avukat ve 2 gazetecinin gözaltına alındığını, ağaçların söküldüğünü ifade etti. Bölgede 500 metre içinde 4 tane dini alan olduğunu, bunun yanı sıra depremde toplanma merkezi olmadığını belirten Öğüt, halkın da yapılaşmaya karşı olduğunu belirterek “Herhangi bir inşaata açılmasın istiyoruz. İSKİ olumsuz rapor veriyor, trafik olumsuz rapor veriyor, bilir kişiler olumsuz rapor veriyor, 7 mahkeme devam ediyor” dedi.

“Üsküdar Belediyesinin 4 cami yerini maliyeye sattığı bir yere hala cami yaptırma ısrarı, vatandaşları camiye karşıymış gibi gösterme açıkgözlülüğünden başka bir şey değil” diyen Öğüt, Üsküdar Belediye Başkanı’nın protestoculara karşı kullandığı üslubu da eleştirdi. “ Bir Belediye Başkanının halkına karşı "azdılar" kelimesini kullanmasını kınıyorum” diyen CHP’li Öğüt, yapılmak istenenin milleti cami düşmanı veyahut da camisever olarak ayırmaya çalışmak olduğunu ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Öğüt, sözlerini “Üsküdar'da 4 cami Maliye Bakanlığına satılmış mıdır, satılmamış mıdır? Bir tek bunun cevabını istiyorum” diyerek noktaladı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de kendilerinde herhangi bir bilgi olmadığını, konuyu Maliye Bakanı’na iletip yazılı olarak cevap vermelerini temin etmeye çalışacağını söyledi.