Antalya Halkevleri ve Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Gülveren Mahallesi'ndeki 300 öğrenci kapasiteli Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisleri ile Altındağ Mahallesi'ndeki lojmanlardan dönüştürülen 48 öğrenci kapasiteli yurdun TÜRGEV'e devredilmesini protesto etti.

Gülveren'deki binanın önünde toplanan ve ellerinde "Öğrencinin yurdunu Bilal'e yedirmeyiz", "Menderes sıfırlamacı Bilal'le bir oldu, olan öğrencinin yurduna oldu", "Sıfırlamacı Bilal Antalya'dan defol" yazılı pankart ve dövizler taşıyan grup, çeşitli sloganlar attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan üniversite öğrencisi Halil Belli, AK Partili Başkan Menderes Türel'in, belediye imkanlarını 'yandaşlarına peşkeş çektiğini' iddia etti. Türel'in son hedefinin üniversite öğrencileri olduğunu savunan Belli, "Anlaşılıyor ki belediyeye ait bütün mal ve hizmetler Menderes Türel döneminde özelleştirilerek, belediyenin kamu kurumu olma özelliğine son verilecek, belediyeye ait ne varsa eşe, dosta, yandaşa peşkeş çekilecektir. AKP diktatörlüğünün en önemli hedefi bütün bir toplumu kedine biat eden insanlardan oluşturmaktır. Adı Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda geçen, yolsuzluk operasyonunun baş zanlılarından Rıza Sarraf'ın para dolu valizleri bıraktığı yer olarak dava dosyalarına giren bu vakfa, Türel tarafından yapılan bu peşkeş çekme işlemi manidardır. Menderes Türel belediyeciliği altında biz Antalyalıları nelerin beklediğini göstermektedir."

CİHAN