Lübnanlı iç mimar Rabi' el-Uce, son dönemde başkent Beyrut'un güneyindeki Sayda sahilinde giderek artan boğulma vakalarını önlemek için can simidi taşıyan insansız hava aracı geliştirdi. Aynı zamanda gönüllü cankurtaranlık da yapan Uce'nin geliştirdiği 1 can simidi taşıyan uzaktan kumandalı hava aracı, hızlı bir şekilde boğulma tehlikesi yaşayan kişilere ulaşarak can kayıplarını önlüyor.



Uce, "Sayda sahilinde boğulma vakalarının artması, özellikle de yüzme bilmeyen Suriyeliler arasında bu elim hadisenin yaşanması nedeniyle Lübnan'da bir ilk olan cankurtaran drone geliştirdim" dedi.

İlk geliştirdiği hava aracının tek bir can simidi taşıma kapasitesine sahip olduğunu, şimdi ise daha fazla kişiyi kurtarabilmek için 3 can simidi taşıma kapasiteli başka bir drone geliştirme üzerinde durduğunu anlatan Uce, buluşunun yetkililer ve kent sakinleri tarafından ilgi gördüğünü kaydetti.



Kurtarıcı adını verdiği buluşunun çok sayıda insanın hayatını kurtarmaya yarayacağını savunan Uce, hava aracının cankurtarandan çok daha hızlı şekilde vakalara ulaşabildiğini belirtiyor. Cankurtaranların boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalan kişiye ancak 1 dakikada ulaşbildiğini anlatan iç mimar, droneların 15 saniye içinde olay yerine ulaşabildiğini aktarıyor.

Kürtaj yasağına İHA yetişti

Kürtaj yasağına İHA yetişti