İngiltere’de Dünya Kitap Günü kutlamalarına Grinin Elli Tonu’nun ana karakterlerinden Christian Grey kostümü giyerek giden 11 yaşındaki Liam Scholes, etkinlik kapsamı dışında bırakıldı. Scholes’un kıyafetinin uygun olmadığını düşünen öğretmenlerin çocuğa James Bond gibi giyinmesini tavsiye etmesi ise birçok kişinin tepkisini çekti. Öğretmenleri eleştirenler, Bond’un insanları öldüren bir karakter olduğuna dikkat çekti.

'BUNUN KOMİK OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜŞTÜK'

Daily Mail’de yer alan habere göre, okula takım elbise giyerek ve elinde göz maskesi ve kablolarla giden Scholes’un öğretmenleri durumdan rahatsız olarak çocuğun annesini aradı. Kendisi de ilkokul öğretmeni olan anne Nicola Scholes ise kıyafetten haberdar olduğunu belirtti. Anne Scholes, “Bunun komik olduğunu düşündük. Okuldan eve dönüyorduk ve Liam’ın aklına, etkinlikler için okula Christian Grey kostümü giyerek gitmek geldi. Birkaç arkadaşımızla konuyu tartıştık ve bunun güzel bir fikir olduğunda karar kıldık” dedi.

'SEKS RAHATSIZ EDİCİ OLMAMALI'

Öğretmenlerden birinin okula Dexter kostümüyle gittiğini söyleyen Scholes, “Seksin cinayetten daha rahatsız edici olmasını anlayamıyorum” ifadesini kullandı. Scholes, oğlunun filmi izlemediğini ve kitabı okumadığını da vurguladı.