30 yaşındaki Amerikalı Jewel Shuping, 18 yaşından beri kör olması gerektiğine inanarak siyah gözlüklere yürümeye başladı, güneşe saatlerce bakarak zamanını geçirdi. Ailesinin UV ışınlarının gözlerine zarar vereceği uyarısını dinlemeyen Shuping, hayalinin kör olmak olduğunu söyledi.



“Bilerek kör oldum ancak bunun hiçbir zaman benim için bir seçim olduğunu hissetmedim” diyen Jewel Suping, psikolojik bir rahatsızlık olan vücut bütünlüğüne ilişkin kimlik bozukluğu hastalığına sahip bir birey. Fiziksel anlamda sağlıklı ama kendi vücudundaki bir organının biyolojik olarak hatalı olduğunu düşünmesinden kaynaklanan bu hastalığa sahip Shuping gibi kişiler, inandıkları engellerin olması gerektiğine ve bu engel oluştuktan sonra psikolojik olarak tüm rahatsızlıklarının iyileşeceğine inanıyorlar.



Barcroft TV‘nin yaptığı röportaja göre; Shuping, gözlerinin kimliğine aykırı olduğuna yıllarca inandıktan sonra kendine yardımcı olabilecek bir psikiyatrist buldu. İki haftalık zihinsel hazırlanma ve kendine çoktan öğretmiş olduğu görme engelliler alfabesinden sonra Shuping, gözlerine ikişer damla gider temizleyicisi damlattırdı. Yaklaşık bir saat bekleyip, ilacın gözlerine zarar verdiğine emin olduktan sonra hastaneye gitti. Önündeki altı ay boyunca görüşü giderek azaldı ve sonunda çocukluk hayallerine kavuştu.

Shuping, “Bu olmam gereken kişiydi” dese de vücut bütünlüğüne ilişkin kimlik bozukluğunu araştıran uzmanlar ise “psikiyatrların bu şekilde müdahalesi sağlığı daha çok bozar mı veya psikiyatrların gelişigüzel yöntemler yerine uzmanlar tarafından yardım alarak hastalarına tedavi yöntemi uygulamaları daha yararlı olmaz mı” diye ikilemdeler. Bazı hastalar ise aşırıya kaçarak fazlalık olarak düşündükleri uzuvlarından tren raylarına yatarak kurtuluyorlar.



2008’den beri, UK Üniversitesi araştırmacısı Chloe Jennings White bacaklarına demir protez taktırarak yürümesini kısıtladı ve çok sağlıklı olmasına rağmen hayatını tekerlekli sandalyede geçirmeye devam ediyor. Youtube videosuna göre Chloe, Cambridge Üniversitesi’nde araştırmacı ve o da Shuping gibi kendini genç yaşlardan beri kendi kimliğini engelli olarak kabul etti. Birkaç yıl öncesinden Chloe, ağır bir trafik kazası atlattı ve tamamen iyileşti. Bu kazanın engelli olabilmesi için bilerek yaptığını söyleyemese de Chloe, engelli olabilmenin her zaman hayalini kurduğunu belirtiyor.

Garip olan ise kalıcı engelli olmak isteyen Chloe’nin en sevdiği spor ise bacaklarını kullanarak yapması gereken Alp Disiplini. Yine de Chloe, maddi durumu elverdiğinde bu tür ameliyatların izin verildiği yabancı bir ülkede bacaklarını kullanamayacağı hâle getirmek istediğini belirtiyor.

Hayatı film oluyor

Hayatı film oluyor



Diyeti bozan obez hastasını hastaneden attılar

Diyeti bozan obez hastasını hastaneden attılar