ABD’nin Teksas eyaletinde garip bir olay yaşandı. Kermit Independent School adlı ilkokulda okuyan bir öğrenci, okula Yüzüklerin Efendisi filmindeki yüzükle gidince, okul yönetimi onu terörizmle suçladı.

Odessa (Texas) American adlı yerel gazetede yayınlanan habere göre ilkokul 4. sınıf öğrencisi çocuk o haftasonu Hobbit: 5 Ordular Savaşı filmini izlemişti. Filmden etkilenen çocuk, o hafta okula Lord of The Rings (Yüzüklerin Efendisi) serisindeki Tek Yüzük’ü götürdü. Sınıf arkadaşlarından birine yüzüğünü gösteren çocuk, arkadaşına elindekinin sihirli bir yüzük olduğunu ve “isterse onu görünmez yapabileceğini” söyledi. Bunu duyan okul yetkilileri, küçük çocuğu “terörizmle” suçladılar ve uzaklaştırma cezası verdiler.

Baba Jason Steward, oğlunun uzaklaştırma cezası aldığını duyunca soluğu okulda aldı. Müdür yardımcısıyla görüşen babaya “herhangi bir çocuğun diğerini ister sihirle, ister gerçekten yok etmekle tehdit edilmesinin hoş görülemeyeceğini” bildirildi.

Baba olayı Odessa (Texas) American adlı yerel gazeteye taşıdı. Ancak okulun müdür yardımcısı ya da bölgenin eğitim müfettişi, bu konuda yorum yapmaktan kaçındı.

Baba Steward daha sonra olayla ilgili New York Daily News’a konuştu. Şaşkınlığı süren baba, “Sizi temin ederim ki oğlumun bir arkadaşını tehdit edebileceği sihirli güçleri bulunmuyor. Eğer oğlumun bu tip güçleri olsaydı, eminim ki arkadaşını geri getirmek isterdi” diye konuştu.