ABD ile Rusya arasında Suriye konusundaki gerilim tırmanırken, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'nın 'ordular arasında görüşme' istediğini açıkladı.

John Kerry, Güney Afrika Dışişleri Bakanı Maite Nkoana-Mashabane ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan gelen ordular arası görüşme teklifini Beyaz Saray ve Savunma Bakanlığı ile görüştüğünü belirtti, ancak Rusya'nın teklifinin içeriğine ilişkin net bir açıklama yapmadı. Kerry, "Amerikan ve Rusya uçaklarının Suriye'de karşı karşıya gelmemesi konusunda, Ruslar ordular arası görüşme teklif etti" dedi.

ABD: TEKLİFİN İÇERİĞİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ

Obama yönetiminin Rusya'nın teklifinin içeriğini tam olarak anlamaya çalıştığını, yanlış hesaplamaları önlemek için teklifi tam olarak göz ardı edilmediğini belirten Kerry, "Beyaz Saray, Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ilerisi için en iyi yolu belirlemek amacıyla bir sonraki adımları görüşüyorlar" dedi.

ABD, Rusya'nın Suriye'de askeri varlığını artırmasından duyduğu rahatsızlığı daha önce dile getirmiş, Rusya'nın Suriye'de terör örgütü IŞİD'e karşı birlikte savaşma yönündeki teklifi Amerika Birleşik Devletleri'nde karşılık bulmamıştı.

DHA


"Suriye'de çözüm için Esad gitmeli"