Güney Kıbrıs'tan Türkiye'nin AB üyeliğine veto geldi. Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulidis "AB'nin Türkiye ile askıya alınan fasılları açmasına onay veremeyiz" dedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik müzakerelerinde askıya alınan fasıllardaki şerhlerini kaldırmayacaklarını söyledi.

Kasoulides, Yunan devlet televizyonu NET'e yaptığı açıklamada özellikle hukuk, temel hak ve hürriyetler ve güvenlik fasıllarına atıfta bulunarak, "Şu anda onayımızı vermemiz mümkün değil" dedi.

Aralarında bazı müzakere başlıklarının açılmasının da bulunduğu bir dizi talebini Avrupa Birliği'ne ileten Türkiye'nin istekleri AB liderlerinin geçen haftaki "mülteci" zirvesinde ele alınmıştı.

Almanya Başbakan Angela Merkel de dünkü İstanbul ziyareti sırasında, Türkiye’yle üyelik müzakerelerinde yeni fasılların açılabileceği mesajını vermişti.

"Almanya, bu yıl içerisinde 17'nci başlığın (ekonomik ve parasal politika faslı) açılmasına hazır" ifadesini kullanan Merkel, 23'üncü (yargı ve temel haklar) ve 24'üncü (adalet, özgürlük ve güvenlik) başlıkların açılması hazırlıkları konusunda ise konuşulması gereken bazı konular bulunduğunu söylemişti.

Angela Merkel, Dolmabahçe'de Atatürk'ü sordu

Angela Merkel, Dolmabahçe'de Atatürk'ü sordu