İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) 3 askerin ‘İsrail’in ırkçı toplu cezalandırma politikası’ haberi yapan Filistinli bir muhabiri görev başındayken taciz ettiklerini gösteren bir video paylaşıldı. Batı Şeria’daki Abud köyünde haber sunan muhabirin arkasından çeşitli el hareketleri yapan askerler muhabire ‘yalancı’ ve 'Allah-u Ekber' diye bağırdı.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE İSRAİL ASKERİ İZİN VERİYOR


Times of Israel gazetesinin haberine göre, ‘Askerlerin IDF askeri olmanın dışına çıktığı’ videoyu teyit eden IDF Sözcüsü “Bu olay ışığında basın kuruluşlarına ilişkin kurallar gözden geçirilecektir. IDF Batı Şeria’daki basın özgürlüğüne izin vermeyi sürdürecek” dedi.

Öte yandan IDF askerleri eylülde de askerlerle Filistinliler arasında çatışmaları görüntüleyen 2 AFP muhabirine sert muamelede bulunmuştu. Çelik yelek giyen ve üzerlerinde açıkça ‘Basın’ yazan muhabirlerden biri yere yatırılmış, kaburgaları kırılmış ve gözünden yaralanmıştı. Askerler muhabirlerin kamerasını da kırmış, diğer kamerayla 1 cep telefonuna da el koymuştu.

Doğu Kudüs’te de ekimin başında meydana gelen bir olayda, İsrail polisinin attığı ses bombası Lübnan merkezli El Mayadeen kanalı muhabiri Hana Mahamid’in yüzünü yakmıştı.