Avrupa'nın ilk kadın intihar bombacısı olarak tarihe geçen 26 yaşındaki Hasna Aitboulahcen'in kendini patlamadan saniyeler önceki görüntüleri yayınlandı. Paris saldırılarının beyni olduğu düşünülen Abdülhamid Ebayud'un kuzeni olduğu belirtilen kadının, polisler tarafından sıkışıtırılınca kendini patlattığı görülüyor.



Fransız polisinin, baskında üst katta bulunan dairenin yakınına kadar çıkmasının ardından binadan çatışma sesleri yükseliyor. Polis Hasna'ya "Erkek arkadaşın nerede?" diye soruyor ve Hasna, "O benim erkek arkadaşım değil" diye yanıtlıyor.



Ardından polis tekrar "Nerede o?" diye soruyor ve Hasna yine aynı yanıtı vererek onun erkek arkadaşı olmadığını söylüyor. Bu kısa konuşmanın üzerinden sadece bir kaç dakika geçiyor ve 26 yaşındaki Fas doğumlu Hasna Aitboulahcen kendini havaya uçuruyor.


DİNE HİÇ İLGİSİ YOKTU


26 yaşındaki kadının yakın çevresi çok şaşkın olduklarını ve Hasna'nın özellikle sigara ve alkole aşırı düşkün, eğlenmeyi seven ve hiçbir zaman dine ilgi duymayan biri olduğunu vurguluyor.

"AB'nin ilk canlı bombasının" çok sayıda erkek arkadaşı olduğu da anlatılanlar arasında. Büyük kovboy şapkaları takmayı sevdiği için Aitboulahcen'in lakabı kadın kovboy anlamına gelen 'The Cowgirl'.