Papalık ismi olarak yoksulların yanında yer alan Aziz Francesco'nun adını seçen ve "Yoksullar için yoksul bir kilise istiyorum" diyen Papa, bu sözlerini evsizlere yardım için eyleme dönüştürüyor.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre, sokaklarda yaşayanların saç-sakal tıraşı olabilmelerini isteyen Papa, bu kişilere ücretsiz berber hizmetinden yararlanması talimatını verdi.

Vatikan'dan yapılan açıklamaya göre, banyo ve berberler 16 Şubat'tan itibaren hizmet vermeye başlayacak. Papalık Sosyal Yardım Kurumu vasıtasıyla kurulan tesislerde gönüllü profesyoneller çalışacak.

Projeye katılan berberler, Roma'daki berberlerin tatil günü olan pazartesi günleri evsizlere hizmet verecek.

Papa daha önce de evsizlerin temizlenebilmeleri için ücretsiz banyolar kurulması talimatı vermişti.

PROJELER, BİR EVSİZLE SOHBETİN ÜRÜNÜ

Evsizler için banyo ve berber projesi, Papalık Sosyal Yardım Sorumlusu Monsenyör Konrad Krajewski'nin sokaklarda yaşayan bir adamla sohbeti sonrasında ortaya çıkmıştı.

Papa Francesco, Monsenyör Krajewski'den görevini ofiste masa başında değil, ihtiyaç sahipleriyle doğrudan temas halinde yürütmesini istemişti.

Krajewski'nin bir restoranda yemeğe davet ettiği Franco isimli evsiz adamın "Gelemem çünkü pis kokuyorum" demesi üzerine de evsizlerin temizlenebilmesi için hizmet sağlanması gündeme gelmişti.

Krajewski ve Papa Francesco'nun isteğiyle Vatikan'daki San Pietro Meydanı'ndaki kolonların hemen altına duş alanları inşa edilmesine karar verilmişti.

Bu banyoların yakınına bir berberin de kurulacağı açıklandı.
Monsenyör Krajewski temizlik ihtiyacını karşılayarak bu insanlara "saygınlıklarını geri vermek istediklerini" söyledi.