Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen IŞİD ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu Küçük Grup Bakanlar Toplantısı’nda Türkiye dahil  20 ülkenin bakanları bir araya geldi. Toplantı öncesi basına açıklama yapan Irak Başbakanı Haydar el-Abadi, IŞİD terör örgütünün ilerleyişinin ‘küresel toplumun başarısızlığı’ olduğunu söyledi. IŞİD’e katılmak için Irak’a giden yabancı savaşçıların sayısının hiç olmadığı kadar arttığının altını çizen Abadi, “Uluslararası toplumun; Suudi Arabistan, Körfez, Mısır, Suriye, Türkiye ve Avrupa’dan neden bu kadar teröristin geldiğini açıklaması gerekmektedir” dedi.

IŞİD saldırısında ölenlerin tümü Türkmen çıktı

IŞİD saldırısında ölenlerin tümü Türkmen çıktı

'IRAK'A TAM DESTEK'

Toplantı sonucunda “Irak’a tam destek” kararı çıktı. Yapılan yazılı açıklamada, Bağdat yönetiminin Ramadi’yi IŞİD’den geri almak için sunduğu acil durum planının koalisyon tarafından benimsendiği belirtildi. Toplantıya katılan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken da, Irak’ın silah satın almasının kolaylaştırılacağını belirtti.



‘HAVA SALDIRISI YETMEZ’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toplantıda, şu an IŞİD’le mücadelede mevcut durumun ve katedilen mesafenin konuşulduğunu anlatan Çavuşoğlu, özellikle yabancı savaşçılarla ilgili iyi bir işbirliğinin yakalandığına dikkati çekti. Bakan, hava saldırılarıyla IŞİD’in durdurulamayacağını tekrar güçlü şekilde vurguladıklarını belirterek, Suriye’deki rejimin havadan IŞİD’e destek verdiğini, koridor açtığını söyledi.

İran'dan Suriye'ye tam destek

İran'dan Suriye'ye tam destek