Dün Tahran’a ziyarette bulunan Suriye Meclis Başkanı Muhammed Cihad el-Leham’ı kabul eden Ruhani, “Allah’a şükürler olsun ki, birkaç ay içerisinde Şam’ı düşürebileceklerini zanneden Suriye’nin düşmanlarının umut ve hedefleri dört yıllık bir direnişin ardından yok oldu. Teröristler Suriye halkını yenemeyecekler” dedi.

Birleşmiş Milletler’den MİT TIR'ları açıklaması

Birleşmiş Milletler’den MİT TIR'ları açıklaması

SÜLEYMANİ SURİYE'DE

Öte yandan Londra’da Arapça olarak yayımlanan El Kuds El Arabi gazetesinin haberine göre, Irak’ta terör örgütü IŞİD’in kontrolündeki Tikrit’in geri alınmasında büyük rolü olan İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü’nün komutanı Kasım Süleymani, “Suriye ordusunun kurmaylarıyla yaptığımız hazırlık karşısında tüm dünya neye uğradığını şaşıracak” dedi. Süleymani’nin sözleri, İdlib’i ele geçiren El Kaide bağlantılı El Nusra’nın da dahil olduğu Fetih Ordusu’nun tehdidi altındaki, Lazkiye bölgesini geçen hafta ziyaret etmesinin ardından geldi.

İRAN PARALI ASKER Mİ YOLLUYOR?

İngiliz Times gazetesi İran’ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın iktidarını sürdürmesi için Afgan ve Pakistanlı paralı askerler topladığını ve bu askerlerin IŞİD terör örgütü ile savaşmaları için cepheye sürüldüğünü iddia etti. Kabil’deki Şii toplum liderlerine dayandırılan habere göre, paralı askerlerin toplanmasını Afganistan’ın başkenti Kabil’deki İran Büyükelçiliği koordine ediyor. Büyükelçilik her ay Suriye’de savaşa katılmak isteyen ‘yüzlerce’ Şii için vize alıyor. Pakistan’da da internet üzerinden paralı asker toplanıyor. Savaşçılara 3 bin dolar ücret teklif ediliyor.

'Irak’ın güvenliğini İran için çok önemli'

'Irak’ın güvenliğini İran için çok önemli'