Avrupa'nın çeşitli ülkelerine kaçan Suriyeli müzisyenlerin kurduğu Sürgündeki Suriyeliler Filarmoni Orkestrası’ (Syrian Expat Philharmonic Orchestra) üyeleri ilk kez Almanya'nın Bremen kentinde performans sergileyecek.

Savaş başladıktan sonra Almanya'nın Bremen kentine yerleşen Raed Jazbeh, Facebook sayesinde tanıştığı kendisi gibi Suriye'den kaçan müzisyenleri biraraya getirerek orkestrayı kurmuş. Şimdilik 30 müzisyenden oluşan orkestrayı Alman müzisyenlerin de katılımyla daha da büyütmek isteyen Jazbeh, o zamana kadar her mültecinin bir enstrüman kullandığı orkestrayla sahne almayı planlıyor.



İnsanlara farklı bir Suriye resmi göstermek istediklerini belirten bas gitarist Raed Jazbeh, "İnsanlar savaş ve IŞİD dışında bir Suriye'nin varlığını da görmeli. Bizim ülkemiz müzik ve kültürün birleştiği bir toprak" diyerek kültür ulusu olduklarını göstermeyi hedefliyor.

22 Eylül Salı günü ilk konserini verecek olan okrkesta, çalışmak için yeterli zamanları olmadığı için şimdilik  3 eserle seyirci karşısına çıkacak. Klasik ve  jaz müzüiğin yanı sıra geleneksel Suriye müziklerinin de çalınacağı konser repertuarının, önümüzdeki aylarda başka eserlerle çoğaltılması planlanıyor.

IŞİD bu kez bateri seti yaktı

IŞİD bu kez bateri seti yaktı