Tayland medyasında yer alan haberlere göre, Tayland ordusu, ABD'nin Arakanlı Müslüman (Rohingya) ve Bangladeşli göçmenlere yardım için Puket adasında bulunan casus uçaklarının bir süre daha adada kalması teklifini reddetti. Bangkok Post, Tayland ordusu yetkililerinin, ABD'nin önerisinin, ülkenin göçmenler konusundaki tavrına müdahale anlamına geleceği endişesiyle uçakların planlandığı gibi cuma günü adadan ayrılmasını istediğini yazdı.

ENDONEZYA'DAN ULUSLARARASI DESTEK ÇAĞRISI

İnsan kaçakçıları tarafından açık denizde terk edilen binlerce Arakanlı Müslümana (Rohingyalar) ev sahipliği yapan Endonezya'nın Devlet Başkanı Joko Widodo, uluslararası toplumdan ekonomik destek beklediklerini açıkladı. Hükümetin, Adaman Denizi'nde terk edilen göçmenlerin barınması için belli bir bütçe ayırdığını belirten Devlet Başkanı Widodo, bunun yeterli olmayacağını, özellikle Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin Endonezya'ya bu konuda maddi yardımda bulunması gerektiğini söyledi.

Widodo, "Biz kesinlikle bütçe ayıracağız, ancak finansal maliyetlerin BM ve diğer ülkeler tarafından destekleneceğine dair garanti almak istiyoruz" dedi.

Göçmenleri denizin ortasında bıraktılar

Göçmenleri denizin ortasında bıraktılar

MALEZYA'DA İKİ EYALET DE YARDIMI KABUL ETMEDİ

Malezya'nın 2 eyaleti de federal hükümetin göçmenlere yardım talebini reddetti. Başbakanlık ofisi yetkilileri, Penang ve Kedah eyaletlerinin bir yıllığına Arakanlı Müslüman (Rohingya) ve Bangladeşli göçmenlere yardım talebini reddettiğini söyledi. Kedah, 2 hafta önce deniz yoluyla topraklarına gelen bin 158 göçmeni tutuklamıştı. Penang ise eyalet topraklarında göçmenleri barındıracak yeterli evin bulunmadığını, son 6 yılda 50 bine yakın Arakanlı Müslümanın bölgeye geldiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Güneydoğu Asya'da denizde terk edilmiş teknelerde hala yaklaşık 2 bin Arakanlı Müslüman ve Bangladeşli göçmen bulunduğunu bildirirken, bölge ülkelerinin yaklaşık 4 bin göçmeni kurtardığı belirtiliyor.

Bodrum'da

Bodrum'da "insan kaçakçılığı" operasyonu