sozcu.com.tr/DIŞ HABERLER

Suudi Arabistan merkezli haber sitesi burnews.com'da yer alan bir rapora göre, IŞİD'in yakarak hunharca infaz ettiği Muaz Safi El-Kesasibe'nin, yüksek derecede uyuşturucu maddeyle etkisiz hale getirildiği iddia edildi.



Yayınlanan raporda, pilot Muaz Safi El-Kesasibe'nin infaz sırasında uyuşturucu aldığının IŞİD yetkililerince doğrulandığı bilgisi de yer alıyor.



İddiaya göre, Ürdünlü pilot Muaz Safi infaz sırasında neler olduğunun farkında bile değildi. Vahşi infazına tepkisiz görünen pilot Muaz Safi'nin video kaydı da bu iddiayı destekler nitelikte.



Raporda ayrıca, gözlemcilerin yorumlarına da yer verildi. Gözlemciler, yakılan Ürdünlü pilotun çok az acı çektiğini belirtti.



Muaz Safi El-Kesasibe'nin, infaz sırasında hiç bağırmaması ve çığlık atmaması, yoğun olarak uyuşturucu madde verildiği iddiasını güçlendiriyor.



IŞİD'in uçağını düşürmesi sonucu Aralık ayında rehin aldığı Ürdünlü pilot Muaz Kasasbe ile 2005 yılında Ürdün'de canlı bomba olarak saldırı girişiminde bulunan Sacide Rişavi ile takası gündeme gelmişti. Kasasbe'nin yakılarak öldürüldüğünü gösteren videonun IŞİD tarafından yayınlanmasının ardından Ürdün de Rişavi ile Irak El-Kaide üyesi "Ebu Huzeyfe" lakaplı Ziyad Kerbuli'yi idam etti.



IŞİD’in Ürdünlü pilot Muaz Kasasbe’yi yakarak öldürmesi ülkede öfke ve tepki yarattı.



IŞİD'in Ürdünlü pilotu yakarak öldürmesinin ardından Amman örgüte karşı ABD öncülüğünde kurulan koalisyona katılımını artırma kararı aldı. Ürdün Kralı "Acımasız bir savaş" başlatacaklarını duyurdu.



IŞİD'e karşı intikam yemini eden Kral Abdullah, 3 gün içerisinde IŞİD'e karşı 56 hava saldırısı gerçekleştirdi.



Ürdünlü pillot Muaz Safi El-Kesasibe, IŞİD militanlarınca Aralık ayında rehin alınmıştı