ABD'de ekonominin Ağustos ayı istihdam artışında istikrarlı bir yükseliş gösterdiği beklenirken, işsizlik oranının da yedi buçuk yılın en düşük seviyesi olan yüzde 5.2'ye gerileyerek Fed'in Eylül ayında temkinli bir faiz artışına gitmesine zemin hazırlayabilir.

3 lira sınırında olan dolar ne kadar yükselecek?

3 lira sınırında olan dolar ne kadar yükselecek?


Ekonomistler Temmuz ayında 215 bin artan istihdamın Ağustos ayında 220 bin arttığını tahmin ediyor.

Bu beklentilerin çıkması küresel volatilite yaşanan ve Çin ekonomik büyümesinin yavaşladığı bir dönemde ABD ekonomisinin ne kadar canlı olduğunu göstermekle birlikte Fed'in 16-17 Eylül'de gerçekleştireceği politika toplantısında faizleri artırma ihtimalini de canlı tutacaktır.

ABD tarım dışı istihdam verilerinin TSİ 1530'da açıklanması bekleniyor.

Küresel borsalarda yaşanan kayıpların ardından mali piyasalar geçtiğimiz ay boyunca faizlerin yakın bir zamanda artacağına dair pozisyonlarını azalttı. Fakat geçtiğimiz hafta CNBC'ye konuşan Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, borsalarda yaşanan düşüşlerin Eylül ayında faiz artırmayı zorlaştırdığı konusunda henüz karar vermek için hâlâ erken olduğunu söyledi.

Bunların yanında ekonomistler geçtiğimiz birkaç yıldır Ağustos ayı tarım dışı istihdam verilerinin başlarda zayıf geldiğini fakat daha sonradan yukarı yönlü revize edildiğini hatırlatarak bugün açıklanacak rakamın da beklentilerin altında kalma riskinin olduğunu belirttiler.

Goldman Sachs'a göre Ağustos ayı tarım dışı istihdam verileri 2010 yılından bu yana beklentilerin ortalama 30 bin altında gelirken, daha sonra yapılan revizyonların ortalaması ise 79 bin oldu.