KAMİL ELİBOL/ANKARA 

Koza Holding'e atanan "kayyum" listesinde bürokrasiden bir isim ön plana çıktı. İsmet Yılmaz'ın TBMM Başkanı olduktan sonra EPDK'dan transfer ederek 28 Ağustos'ta Meclis Destek Hizmetleri Başkanı yaptığı Yasin Kalem'e adeta piyango vurdu. Koza Holding'e kayyum atanan 47 yaşındaki Yasin Kalem'in iki ay içerisindeki hızlı yükselişi gözlerden kaçmadı. EPDK Başkan danışmanlığından 6 bin 400 ek göstergeli TBMM Destek Hizmetler Başkanlığı'na getirilen Kalem, 10 bin lira da ek gelire sahip olacak.

Meclis'in özel kanunu gereği aylık 7 bin TL civarında maaş alan Yasin Kalem'in kayyumluktan da her ay yaklaşık 10 bin TL gelir elde edecek. Fazilet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan'ın da danışmanlığını yapan Kalem, bu atama ile yürüttüğü diğer yönetim kurulu üyelikleri nedeniyle  "Yürü ya kulum" listesine dahil olmuş oldu.

Yozgat doğumlu olan Kalem,Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi Atom Molekül Fiziği Kürsüsünde yüksek lisansını tamamladıktan sonra yine aynı Üniversite'de doktora çalışması yaptı.Kalem, Güreş Federasyonu Disiplin Kurulu üyeliği de yapıyor.