Galatasaray’da Devler Ligi defteri yine kötü kapandı. 2013’de Fatih Terim ile çeyrek final oynayan Aslan, son 2 sezonda ise hayal kırıklığı yaşadı.


Şampiyonlar Ligi’nde nispeten iyi bir gruba düşen ancak beklediği performansı gösteremeyen Galatasaray, hayal kırıklığı yaşadı.

Sarı­-kırmızılılar, geçen sezona nazaran daha fazla puan alsa da ne sonuç olarak ne de görüntü olarak tatmin etti. Henüz iki sezon önce Fatih Terim idaresinde başarılara ulaşıp, çeyrek finale erişen Cim Bom, tam tersi bir tablo çizdi.

6 yıllık Devler Ligi hasretini bitirdiği 2012­13 sezonunda çeyrek finale kadar çıkıp, Manchester United ve Real Madrid gibi devleri mağlup eden Galatasaray, bir sezon sonra Roberto Mancini ile de Juventus’u yenip, ikinci tur vizesi almıştı.

Üzerinden çok bir zaman geçmemesine rağmen önce Prandelli ile galibiyet dahi alamayan Aslan, bu sezon ise tarihinde ilk defa turnuvada yer alan Astana’dan bile galibiyet çıkaramadı. Teknik direktör konusunda da istikrar sağlayamayan sarı­kırmızılılarda, Fatih Terim’in başarısı dikkat çekti.

Sadece tek sezonda 5 galibiyet 2 beraberlik alan Terim’den sonra göreve gelen 4 teknik adam Mancini, Prandelli, Hamza Hamzaoğlu ve Mustafa Denizli toplamda sadece 3 galibiyet elde etti.

Avrupa Ligi endişesi

Şampiyonlar Ligi’nde oyun ve sonuç olarak vasat kalan Galatasaray’da Avrupa Ligi endişe yaratıyor.

Son maçta Astana’yı evinde yenemediği için seribaşı fırsatını kaçıran Aslan’ı çok zorlu rakipler bekliyor. Neredeyse Devler Ligi gibi bir kura çekimi bekleyen sarı­kırmızılıların muhtemel rakipleri arasında, Porto, Olympiakos, Manchester United, Sevilla, Valencia, Napoli, Lazio, Athletic Club ve Basel gibi takımlar bulunuyor.
Milliyet