“Vatandaş 17 Aralık’ın cezasını 7 Haziran’da verecek” diyen Yalçın, “Erdoğan artık milleti aptal yerine koymasın. Eşbaşkan gibi AKP’ye destek veriyor ama bu kez iktidardan inecekler” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, İstanbul’daki 2 milyona yakın Sivaslı hemşerisinin oyunu alabilmek için bu kez İstanbul 1. Bölge’den aday gösterildi. MHP’nin iktidarın en büyük alternatifi olduğunu söyleyen Yalçın, yerel seçimlerde AKP’den partilerine 1,5 milyon oy kaydığına, 7 Haziran’da bu oranın çok daha artacağına vurgu yaptı. Genel siyasetle ilgili de çarpıcı tespitlerde bulunan Yalçın‘ın anlattıkları şöyle:
- Açıkçası sizi İstanbul adayı olarak beklemiyorduk...
Siyasi partilerde zaman zaman üst düzey yöneticiler, genel başkan yardımcıları pozisyonlarına bakılıp farklı yerlere kaydırılarak bir canlılık meydana getirmesi için düşünülür. MHP Genel Merkezi de kendi genel başkan yardımcılarını bu defa farklı yerlere yönlendirdi. Mesela Mevlüt kardeşimiz Ankaralı olmasına rağmen Adana’ya gönderildi. Ben Sivaslı olup ve Gaziantep’ten vekil olmama rağmen İstanbul’a yönlendirildim. Mekan değişikliğinde ferahlık vardır. Benim İstanbul’a gleme nedenim Sivaslı olmam. İstanbul’da 2 milyona yakın Sivaslı var. Ben Sivas Gemerek doğumluyum. Sivas’la bağlantım hiç kesilmedi. Ailem de İstanbul’a yerleşen Sivaslılardan...

“VATANDAŞIN TEK DERDİ EKONOMİ...”

- MHP bir önceki seçime göre ne kadar yol kat etti?
Her şeyden önce mevcut AKP iktidarının 13 yılılk yorgunluğu, tükenmişliği yeni bir arayışı gerekli kıldı. Bu yeni arayış için fırsat muhalefete düşer. Bu noktada muhafazakar ve milletperver kesime hitap edecek bir siyasi hareket olarak MHP’nin diğerlerine göre avantajının çok daha fazla olduğunu görüyoruz. Bir Türkiye gerçeği var. Ortanın solu yüzde 35’tir. Ortanın sağı yüzde 65’tir. Eğer bunu dikkate alırsak o yüzde 65’lik kitleyi bir tek delen rahmetli Bülent Ecevit’ti. Onu istisna olarak kabul ederseniz yüzde 65’e hitap eden kitle daima iktidar olur. Bu hareket AKP gibi liberaliyle, milli görüşüyle, milliyetçisiyle 2002’de bir iktidar yakaladı ama artık bitti. Şu anda AKP’yi bütün siyasi partiler oy devşirme anlamında kemiriyor. Bana göre en çok oyu MHP alacak.
- Ne kadar bir oy kayması bekleniyor?
Hatırlayın 30 Mart seçimlerinde biz 2 milyon 300 bin oy aldık. Yüzde 17.72’yi yakalamış bir partiyiz. Bu gerçekliği anlatmakta zorlandık. AKP’den 1,5-2 milyon oy aldık ama bu daha da artacak. Hedefimiz iktidar olmak. İktidar olacağız diyen bir partinin hedefi yüzde 35 olamaz.
- Sadece AKP’nin durumu mu oyları kaydıracak? MHP’de bir değişim yok mu?
Vatandaşın MHP’yi alternatif görmesi sadece AKP’den kaçmak değil. MHP’nin 3 Mayıs’ta açıkladığı programı da bunda etkilidir. AKP’nin mevcut siyasi hali, 13 yılda yarattığı travma ve tahribat tabii ki etkili. Ama MHP de bir çare olarak “Ben bunları yapacağım” şeklinde bir beyanname ortaya koydu. Bu beyanname kopya değil alıntı ya da çalıntı değil. 46 yıllık bir hareketin sonucu. 2011’de ne söz verdiysek onu da unutmadık. Toplumun her kesiminin ihtiyaçlarna hitap ettik. Ekonomi neden çok ön planda? Çünkü vatandaşın derdi o.
- MHP’nin seçim vaatleri toplumda istediğiniz kadar yer bulabildi mi?
MHP tabanı beyannamemizi sahiplendi. Her yerde anlatıyorlar. En çok iktisadi projelerimiz yani üretken ekonomi dediğimiz modelimiz taraftar buldu. Çünkü vatandaşın karnı aç. Aç yatan ve aç kalkan bir toplum var bu ülkede. Erdoğan ve Davutoğlu ne kadar görmezden gelirse gelsin bu bir gerçek. 17 Aralık sürecini vatandaş yeni idrak ediyor. Bunun cezasını da 7 Haziran’da verecek. Zaten cumhurbaşkanı da bu cezanın kesileceğini bildiği için anayasal suç işleyip ortalığa düştü. Panik halinde... AKP çözülüyor artık... Erdoğan bir meczup gibi davranıyor.



MHP’li Semih Yalçın, “Tek hedefimiz iktidar olmak” dedi

‘Koalisyon olursa HDP ile ülkeyi bölüşecekler!’


- Erdoğan, MHP ile HDP’nin koalisyon yapabileceğini öne sürdü. MHP’ye bu ara sık yüklenmesini neye bağlıyorsunuz?
AKP’nin alternatifi MHP olduğu için... Onu biz düşüreceğiz. Bu siyasi iktidarın hakkından biz geliriz. Çünkü aynı tabana sesleniyoruz. Erdoğan ve Davutoğlu’nun bir milliyetsiz milliyetçi olduğu artık görülmeye başladı. Sahalarda ne kadar bağırırsa bağırsın. Bugün kaybetme korkusuyla tek devlet, tek milletten bahsetmesi pek inandırıcı olmaz. Erdoğan artık milleti aptal yerine koymasın. Bunun halk tarafından idrak edileceği kanatindeyim. HDP’yle ortaklık iddiasında bulundu. HDP’yi PKK’nın siyasi uzantısı gören, bu anlamda AKP zihniyetine en üst perdeden muhalefet eden bir siyasi harekete siz ‘HDP ile hareket ediyorlar’ derseniz, buna itler güler. Bu da tutmadı zaten. HDP ile asıl AKP koalisyon yapacak.
- Sizce HDP barajı aşabilecek mi?
Bu durum MHP için bir önem arz etmiyor. Ancak bu millet HDP’ye barajı geçirecekse, halkın iradesine saygısızlık olmaz. Ben istemem. Çünkü HDP’yi PKK’nın uzantısı olarak görüyorum. HDP’yi millet ve devlet düşmanı olarak görüyoruz. Bir Cumhurbaşkanı 10 Ağustos’tan itibaren Anayasayı askıya alarak Cumhurbaşkanlığı makamını kitleyerek bir eş başkan gibi AKP’ye destek veriyor. Bu ayıplı hali nasıl anlatacak? Bunlar bir koalisyon ortaklığı yaparlarsa Türkiye Cumhuriyeti’ni bölüşmeye hazırlanıyorlar. AKP ve HDP ülkenin geleceğini bölüşmeye hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı PKK ile iş tutmuş halde. İmralı’yı ayak yoluna çeviren bir zihniyeti düşünün.



Semih Yalçın, seçim yarışına İstanbul’da girecek.