BAŞAK KAYA/ANKARA

Özkes’in konuşmasına AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ‘pisuvar’ benzetmesi yaptı. AKP Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ise Özkes’e '' Allah seni Türkan Saylan'la haşretsin (bir araya getirsin) inşallah'' dedi.

Daha önce “Ben Hz. İbrahim, kardeşim ise Hz. Muhammed” sözleri nedeniyle eleştirilen AKP Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, CHP’li Özkes’e “Belam (Dini çarpıtan) diye de bağırdı.

 

TBMM Genel Kurulu’nda iç güvenlik paketinin görüşülmesine, önergeler ve tartışmalar nedeniyle akşam saatlerine kadar geçilemedi. MHP’nin din adamlarının sorunları ile ilgili verdiği önerge hakkında CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes söz aldı. Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için Cuma namazlarının bekletildiğini hatırlatan Özkes, AKP Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın “Ben Hz. İbrahim, kardeşim ise Hz. Muhammed” sözlerine işaret etti ve şunları söyledi:

 

'' AKP döneminde haram-helal demeden yiyen, kul hakkını hiçe sayan, israfı itibar kılan; hırsızlığı, yolsuzluğu, devlet malını aşırmayı caiz gören hatta "Çalıyorsa da çalışıyor.", "Çalıyorsa da Allah için çalıyor" anlayışında olan ahlaksız Müslüman tipler yetiştiriliyor. Benim konuşmalarımdan AKP’lilerin kimyası bozuluyor ve bağırarak konuşmak zorunda kalıyorum. Siz eğer bağırarak böğürerek konuşanlara bakacaksanız bakacağınız çok kişi var.
Türkiye’de iktidar korkusu Allah korsunu aşmıştır. Bu vebal bu günah size yeter. Allah size bunun hesabını soracak. Anket yapın şüpheniz varsa. ''

AKP Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ise Özkes’in konuşmasına “Belam sensin. Allah seni Türkan Saylan'la haşretsin (bir araya getirsin) inşallah. Onun yanına git inşallah” demesi üzerine CHP’li Özkes, “Saylan’ın imanı hepinize yeter” yanıtını verdi.

 

PİSUVARA BENZETTİ

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise Marcel Duchamp’ın bir sergisinde eserlerinin arasına pisuar yerleştirdiğini ve kendisine sorulduğunda da “Onu oraya koyarak bağlamından kopardım” yanıtını verdiğini anlattı. Özkes’in konuşmasını da araya ‘tıpkı pisuvar gibi kolajlar koyarak’ kışkırttığını savunan Bostancı’nın sözlerine CHP sıralarından “Hoca Ayet-i Kerime ile konuştu sen konuşmasını pisuvara benzetiyorsun…” tepkisi geldi. MHP’li Yusuf Halaçoğlu ise cep telefonundan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Rahmetimiz gazabımızı aşacaktır” sözlerini dinletti.