FOTO:Yavuz ALATAN/SÖZCÜ


Ankara'daki barış mitingine yönelik terörist saldırının ardından canlı bombalardan birinin kimliği belirlendi. DNA eşleşmesinin ardından ismi açıklanması beklenen teröristin, istihbarat birimlerinin takibe aldığı eylemci listesindeki şüphelilerden biri olduğu iddia edildi. Söz konusu listeye Sözcü muhabiri Kamil Elibol Ağustos ayında yani saldırıdan 42 gün önce ulaşmıştı.

Ankara'daki canlı bomba saldırısının ardından yürütülen soruşturma kapsamında, canlı bomba olduğu değerlendirilen bir kişinin fotoğraflarıyla patlamada parçalanan kafatası ve yüz dokularının eşleştiği öğrenildi. Hürriyet'e konuşan emniyet kaynakları, “Daha önce istihbarat birimleri tarafından ismi bilinen, IŞİD ile bağlantılı olarak eylem yapacağı noktasında belli süre istihbarat takibinde olan bir kişi. Canlı bombanın bu kişi olacağı noktasında somut deliler var” dedi.

ADIYAMAN NÜFUSUNA KAYITLI

Adıyaman nüfusuna kayıtlı şahsın, IŞİD ile bağlantılı olarak Suriye’ye geçtiği, burada bomba eğitimi aldıktan sonra yasadışı yollarla Türkiye’ye girdiği sanılıyor. MİT’in de takip listesinde olan söz konusu kişinin Türkiye’ye geçtikten sonra izini kaybettirdiği, yapılan istihbarat çalışmalarında bir sonuca ulaşılamadığı belirtildi. Kimliğinin kesin tespiti için aileden alınan DNA eşleşmesinin sonucu bekleniyor.

İKİNCİ SALDIRGAN ŞU AN İÇİN MUAMMA

İkinci saldırgan konusunda ise henüz bir görüntüye ulaşılamadı. Daha önce çocukları ve yakınlarının IŞİD’e katıldığı gerekçesiyle polise başvuran ailelerden alınan DNA örneklerinden de henüz sonuç alınamadığı öğrenildi. 2’nci canlı bombanın yabancı olup olmadığı ise Kriminal Daire’de Anadolu halkı popülasyonuna ait ‘yüz doku’ veri bankasıyla eşleme yapılarak ortaya çıkarılacak. Kimliksiz kişinin Türk vatandaşı mı yabancı mı olduğu Anadolu insanının yüz-doku yapısını ortaya çıkartan veri bankasından yararlanarak belirlenecek.

SÖZCÜ MUHABİRİ KAMİL ELİBOL ULAŞMIŞTI!

Söz konusu teröristin isimi ve fotoğrafının da yer aldığı "canlı bomba listesine" Sözcü muhabiri Kamil Elibol Ağustos ayında ulaşmıştı.

Bu eylem, şu yüzden önlenemedi

Bu eylem, şu yüzden önlenemedi



Canlı bombalar Suriye'den gelmiş!

Canlı bombalar Suriye'den gelmiş!