Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyetin ilk yıllarında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ismiyle simgeleşen Çankaya sofralarının bir benzerini Ak Saray sofraları olarak yeniden hayata geçirdi.

Ulu Önder döneminde 'memleket meselelerinin' tartışıldığı yemekli toplantılar gibi artık Ak Saray'da da yemekli toplantılar yapılacak.

Erdoğan bu toplantıların ilkini bugün gerçekleştirdi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki "Cumhurbaşkanlığı Sofrası"nda ilk olarak akademisyenleri ağırladı.

Yemeğe Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Prof. Dr. Osman Can, Prof. Dr. Atilla Yayla, Prof. Dr. Ahmet Çiğdem, Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof. Dr. Burhanettin Duran, Prof. Dr. Gülnur Aybet, Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Prof. Dr. Kemal Sayar, Prof. Dr. Erol Göka, Dr. İbrahim Dalmış, Doç. Dr. Fahrettin Altun, Prof. Dr. Edibe Sözen, Prof. Dr. Ümit Meriç, Prof. Dr. Alev Erkilet ve Prof. Dr. Beril Dedeoğlu katıldı.

Yemekte İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Savaş Barkçın da hazır bulundu.

 



CANKAYA.GOV.TR DE DEĞİŞTİ

Erdoğan dönemine kadar Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi olarak kullanılan cankaya.gov.tr de değişti. Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinin alan adı artık tccb.gov.tr oldu.