Kamil ELİBOL/KARABÜK

MHP lideri Devlet Bahçeli, Fethullah Gülen grubuna yönelik baskınları SÖZCÜ’ye değerlendirdi. Bahçeli “AKP, ucu kendilerine dokunduğu için bu operasyonları geçmişteki KCK soruşturmaları gibi yürütemiyorlar. Aksi halde kendileri de, terör örgütüne yardım ve yataklık etmekten sorumlu olacak” dedi.

Zonguldak, Bartın ve Karabük mitingleri sonrası verdiği molalarda gazetecilerle sohbet eden MHP lideri, “AKP düşman kesildiği cemaatle 12 yıllık iktidarında birlikte hareket etti” yorumunu yaptı ve şöyle dedi:

“Paralel devlet varsa, paralel virüs devlet bünyesine bulaşmışsa bunun sorumlusu Erdoğan ve AKP hükümetleridir.  KCK’da yüzlerce kişi terör örgütüne yardım-yataklıktan gözaltına alındı, tutuklandı. Ne hikmetse cemaat soruşturmalarında hiç kimse yardım ve yataklıktan işlem görmüyor. Çünkü yıllarca cemaate ‘ne istediler de vermedik’ diyerek yardım-yataklık edenler şimdi şüpheli sıfatıyla yargılanmamak için işin bu ayağı es geçiyor”



ESKİ CEP TELEFONU

Nevşehir ve Aksaray’a “akıllı” telefonunu götürerek içine yüklediği karikatürleri, fotoğrafları gazetecilere gösteren ve şarkıları dinleten Bahçeli, Zonguldak’a ise eski cep telefonuyla geldi. Gazetecilere, “Bugün antika bir telefonumu yanıma aldım” diyen Bahçeli eski cep telefonuna yüklediği Osmanlı Tuğralarını gösterdi.

Bahçeli’nin eski telefonuna Genel Merkez’deki makam odasında çektirdiği dört köşeli kasketli fotoğraflarını yükledi. Bahçeli seçim gezilerinde, MHP’nin “Asenaları” Kadın Kolları Koordinatörü Nevin Taşlıçay, Başkan Yardımcısı Merve Menekşe ile Genel Sekreter Mücehher Gür ile hatıra resmi çektirdi. Kıyafetine göre yüzük ve tespih tercih eden Bahçeli, “Evimde Nacar ve Serkisof köstekli saatler var. Yelek giydiğimde köstekli saatimi takıyorum” dedi.

Erdoğan'dan istihbarata MHP çengeli...

Erdoğan'dan istihbarata MHP çengeli...