Başak KAYA / ANKARA

Tekirdağ, Adana, Kahramanmaraş’ta kadın adaylar ilk sıraları kaptı. İstanbul, İzmir ve Ankara'da da birinci sıra kontenjan adayları kadın olacak.

CHP eğilim yoklaması yöntemiyle aday belirlemek için dokuz ildeki seçimleri tamamladı. Tekirdağ, Malatya, Mersin, Adıyaman, Zonguldak, Kayseri, Adana, Muğla, Kahramanmaraş’taki sandık sonuçları belli oldu. 21 Mart’ta ise önseçimler sandık kurulacak.

Adana’da Avukat Elif Doğan Türkmen tüm rakiplerini geride bıraktı ve birinci sıraya oturdu. Türkmen, belediye başkan adayı olmak için çaba sarf etmiş ancak Genel Merkez’in onayını alamamıştı. Adana’da dördüncü sırayı yine bir kadın aday Jeoloji Mühendisi Müzeyyen Şevkin aldı. Avukat Rukiye Çinkılıç ise sekizinci oldu. BU ilde ikinci ve beşinci sıradaki adaylar için parti yönetimi kontenjan kullanacak. Mevcut milletvekillerinden Ali Demirçalı, Faruk Loğoğlu kontenjan başvurusu yaptı. Diğer milletvekilleri Turgay Develi ve Ümit Özgümüş ise sandıktan çıkamadı.

Eğilim yoklamasına katılan isimler arasında eski milletvekilleri Abdullah Sedat Doğan yedinci olurken, Ali Tekin, Arif Sezer, Kemal Sağ, Tacidar Seyhan, eski PM üyesi Işık Bildacı, eski Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ve eski Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ilk 12’de yer bulamaması dikkat çekti.

CHP’de Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı olan 23 isim için üye ve delegeler bugün sandık başına gitti. Kamil Dalkara birinci, kadsın aday Avukat Eylem Çağraş ikinci oldu. Kahramanmaraş'ta ikinci sıraya kontenjan adayı yerleştirilecek. Mevcut milletvekili Durdu Özbolat Ankara'dan aday olmuştu. İstanbul, Ankara ve İzmir'de Kılıçdaroğlu birinci sıralara kontenjandan kadın aday göstermeyi planlıyor.