BAŞAK KAYA/ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Brooking Enstitüsü Direktörü Kemal Derviş sürpriz bir toplantı yaptı.

CHP Genel Merkezi’nde yapılan görüşmeden ilginç bir ayrıntı çıktı. Derviş'in “CHP iktidarında görev almak istediğini” açıkladı. Türkiye’yi krizden çıkaran ekonomist olarak bilinen Derviş’in sıcak siyasetin yerine dışarıdan görev almak istediği belirtildi.

Derviş görüşmede, “CHP’nin söz sahibi olduğu bir iktidar kurulursa, sosyal demokrasiyi ve Türkiye’yi sosyal demokratik yönden geliştirmek için görev almak benim için her zaman bir büyük mutluluk kaynağı olur” dedi.

Kılıçdaroğlu ise “Sizin vereceğiniz katkı inşallah CHP iktidarında sadece CHP’ye değil, Türkiye’ye verilmiş önemli bir katkı olacaktır” yanıtını verdi.

Seçimlerde ekonomi politikaları odaklı projeleri sunmaya hazırlanan, emeklilere ikramiye vaadini noter tastiği alarak açıklayan Kılıçdaroğlu’nun, AKP’li işadamlarıyla gizli bir yemekte buluşmasının ardından Derviş ile bir araya gelmesi dikkat çekti.

CHP POLİTİKASINA DESTEK
CHP Genel Merkezi’nde yaklaşık yarım saat baş başa yapılan görüşmeyle ilgili açıklama yapıldı. Görüşmede CHP’nin ekonomi politikası ve projeleri de görüşüldü. Derviş fikir verdiği politikalarla ilgili, “Bir çoğu gerçekten yeni ve Türkiye’ye çok yararlı olabilecek unsurlar” yorumunu yaptı.

Kılıçdaroğlu Derviş’le ilgili olarak, “Ekonomiye yaptığı katkıları, Türkiye’yi krizden çıkarma aşamasındaki çabalarını sadece CHP olarak biz değil bütün Türkiye takdirle anıyor” dedi.

TÜRKİYE ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR
Derviş şunları söyledi:
Türkiye zor bir dönemden geçiyor, hakikaten. Hem uluslararası şartlar, hem de içerdeki şartlar hakikaten durumu zorlaştırıyor. Umarım 7 Haziran’dan sonra daha kararlı ve daha gerçekten hızlı büyümeye yönelik adımlar atılabilir. Hızlı büyümek için bugünkü çağda artık yeni teknolojiyi getirmek, yeni teknolojiyi Türkiye’nin şartlarına uyarlamak, onunla istihdam yaratmak ve tabi onunla istihdam yaratabilmek içinde eğitimde büyük hamleler yapmak gerekiyor. Yönetişimde büyük hamleler yapmak gerekiyor.

SEÇİM YARIŞINA GİRMEM MÜMKÜN DEĞİL
70’li yıllardan buyana sosyal demokratım ve Cumhuriyet Halk Partiliyim. Vatandaşlık hakkım ve sosyal demokrat milletvekili olmam bu seçim yarışına girmem mümkün değil. Zaten Genel Başkan da benden böyle bir şey istemedi. Ama sosyal demokrat boyutu güçlü olan CHP’nin de söz sahibi olduğu bir iktidar kurulursa o zaman tekrar görüşürüz dedik birbirimize ve ondan sonra tabi bir görev söz konusuysa o doğrultuda sosyal demokrasiyi ve Türkiye’yi sosyal demokratik yönden geliştirmek için görev almak benim için her zaman bir büyük mutluluk kaynağı olur.

BENCE ÇOK GÜZEL OLUR

Derviş’in görev talebiyle ilgili Kılıçdaroğlu, “Bence çok güzel. Yıllarını sosyal demokratik kültüre vermiş, o konuda çok önemli çalışmalar yapmış bir uygulamacının, bir siyasetçinin sosyal demokrat kültürü içselleştirmiş bir siyasetçinin bize katkı vermesi çok ama çok önemli. Sizin vereceğiniz katkı inşallah CHP iktidarında sadece CHP’ye değil, Türkiye’ye verilmiş önemli bir katkı olacaktır. Çünkü Türkiye bilgi toplumunu yakalamak, eğitime çok önemli kaynaklar ayırmak, eğitimi desteklemek, öğretmeni bu toplumun en saygın unsuru haline getirmek çok ama çok önemli. Az önce ifade ettiniz Türkiye’nin teknoloji üretme kapasitesi aslında var ve bu kapasiteyi harekete geçirmemiz gerekiyor. Üniversitelerin bilgi üretmesi gerekiyor. Bunu yapacak olanlarda sosyal demokratlar aslında. Bütün dünyada da sosyal demokratlar yapmıştır bunu. Bu açıdan sizin vereceğiniz katkıyı biz çok önemsiyoruz.