CHP, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP ile ortak mitingler yapması üzerine harekete geçti. CHP İzmir Milletvekili,  Zeynep Altıok, Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklifin getirdiği düzenlemeler şöyle:

“Adaylar yaptıkları propagandalarda hiçbir siyasi partiyi aracı olarak kullanamayacak, siyasi partilerden her ne suretle olursa olsun hiç bir şekilde destek alamayacak, siyasi partilerin yapacağı veya aracı olacağı mitinglere katılamayacak ve siyasi partiler adına oy isteyemeyecek.

Adaylar, yaptıkları propagandalarda devletin sosyal veya ekonomik veya siyasi veya hukuki temel düzenini, kısmen de olsa dini esas ve inançlara uydurmak amacıyla veya siyasi amaçla veya siyasi menfaat temin ve tesis eylemek maksadıyla dini veya dini hissiyatı veya dince mukaddes tanınan şeyleri alet ederek her ne suretle olursa olsun propaganda yapamayacak, istismar edemeyecek veya kötüye kullanamayacak.

“ALTI AYDAN BİR YILA KADAR HAPİS VEYA ADLÎ PARA CEZASI VERİLECEK”

Adaylar, yaptıkları propagandalarda, dil, ırk, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefret söylemlerini gerçekleştiremeyecek. Bu kapsamda nefret suçunu işleyen adaylar, Türk Ceza Kanunu’nun 122’inci maddesi uyarınca cezalandırılacak."

ANKA