Milletvekillerinin fişlendiğini belrten CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, “Bu yetkiyi kim alıyor. TBMM’deki Meclis Başkanlığı alıyor. Benim elimdeki telefonumdaki ve iPadimdeki tüm yetkiyi silebiliyor. Uzaktan bağlanıp senin elindeki mobil cihazın ayarlarını değiştirebiliyor. Tüm hafızasını alıyor” dedi. Aksünger, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında içinde internete ilişkin de düzenlemelerin yer aldığı Torba Teklife değindi.

-FİŞLEMENİN NASIL YAPILDIĞINI ANLATTI-

“Herkes fişleniyor” iddiasında bulunan Aksünger, “Milletvekilleri nasıl fişleniyor, onu göstereceğim size” diyerek şöyle devam etti:

“Eğer bir milletvekili mobil cihazında e-posta adresine ulaşmak isterse yani bir mobil cihazı var elinde, akıllı telefonu, ulaşmak isterse ne yapıyorlar biliyor musunuz, buradaki sunucuya bağlanması lazım, ona şifreler veriyorlar, o sunucuya bağlanıyor, o sunucu neyi istiyor biliyor musunuz sizden, diyor ki ‘ben sizin sunucunuza bağlanacağım telefonunuza her şeyi yapacağım’ diyor. Neler yapabilir. Seçenek yok, hayır diyemiyorsun. Bak ne diyor, ‘tüm verileri sil’. Bu yetkiyi kim alıyor, TBMM’deki Meclis Başkanlığı alıyor. Benim elimdeki telefonumdaki ve iPadimdeki tüm yetkiyi silebiliyor. ‘Şifre kurallarını ayarla’, değiştirebiliyor, uzaktan bağlanıp senin elindeki mobil cihazın ayarlarını değiştirebiliyor. ‘Erkan kilidini açma’ diyor, izin veriyorsun, ekran kilidini açıyor. ‘Depolama şifrelerini ayarla’, bu ne demek, tüm hafızasını alıyor. Benim danışmanın başına geldi. O benim e-maillerime bakmak için kurduğunda şu anda onun telefon rehberini almış durumdalar. ‘Kameraları devre dışı bırak’, bu yetkiyi de veriyor.

-“MİLLETVEKİLLERİNİN HEPSİ BUNU YAPMIŞLAR, BUNU ONAYLAMIŞLAR”-

Bu milletvekillerinin hepsi bunu yapmışlar, bunu onaylamışlar. Bunu onayladıkları için söyleyeyim hepsine de, hepsinin telefondaki özel verilerini aldılar.”

Bir soru üzerine Aksünger, “Sen benim kişisel verilerimle ne işin olabilir? Benim makinamdaki telefon rehberimle?” diyerek tepkisini dile getirdi.

ANKA