Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çağlayan'daki rehin alma skandalı sonrası şehit düşen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cezane töreninin ardından konuştu. Medyayı hedef alan Davutoğlu tüm gazeteleri "AKP yanlısı olmaya, ülkede yaşanan skandalları ve saldırıları haberleştirmemeye, gazeteciliğin temel görevini yapmayaya" çağırdı.


 

İşte Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

"SAVCININ İSMİ ADLİYE'YE VERİLECEK"

"Oğluyla kucaklaştığımızda aileden aldığımız terbiyeyle nasıl metin durduğuna şahit olduk. Aynı Özgecan'ın ailesi gibi. Bu mesajları alıp bütün medyanın, STK'ların duvarlarına temel ahlakın ilkleri olarak asmak lazım. Bu asil aileye minnet duyuyorum, teşekkür duyuyorum. Çağlayan Adliyesi'nin adı Mehmet Selim Kiraz olacak değiştirilecektir."

MEDYAYA ELEŞTİRİ!

"Aynı sağduyulu tavır siyasiler ve medya tarafından gösterilsin isterdik ama maalesef medyamızın bazıları bu acıyı paylaşırken, başka bir kesimi de daha evlat acısı yüreğine inmiş ailenin acısı dururken, bu sabah gazeteleri açtığınızda o resimleri, şakağına silah dayanmış resimleri, yayınlama ahlaksızlığını, nezaketsizliğini göstermiştir. Bütün bu medya mensuplarına çağrıda bulunuyorum. Öz eleştiri yapın. Kendi eşiniz, babanız olsaydı bunların olacağını düşünün, acaba ne hissederlerdi? Bu insani bir durumdur."

"KILIÇDAROĞLU CENAZEDE YOKTU"

"Hep beraber cenaze namazı kıldık ama muhalefet burada değildi. Sayın Kılıçdaroğlu beni, bizi eleştireceğine keşke burada olsaydı, acıyı beraber paylaşsaydık, namazda aynı safhada dursaydık."

SALDIRIYI İÇ GÜVENLİK PAKETİNE BAĞLADI!

"Cenazeyi defnettiğimiz için söylüyorum, bu ülkenin kaderi hepimizin kaderi. Bu cenazede bulunmayan Kılıçdaroğlu ve Bahçeli iç güvenlik paketine karşı çıkmışlardır. Şimdi hesap vaktidir. Demirtaş, Kılıçdaroğlu, Bahçeli bugün burada olsaydı bu eleştirileri yapmayacaktım."

SALDIRININ ELEKTRİK KESİNTİSİ İLE BİR İLGİSİ VAR MI?

Davutoğlu "Elektrik kesintisinin saldırıyla ilgili var mıydı?" sorusuna ise  "Bu konu da araştırılıyor. Net bir sonuç yok. Ama dün meclis grubuna girerken bir soru üzerine her ihtimal değerlendiriliyor dedim, teröre yordular ama hepsini araştırıyoruz…" diye yanıt verdi.

SÖZCÜ'YE SANSÜRÜ BÖYLE SAVUNDU

Davutoğlu Savcı Kiraz'ın Eyüp Sultan Camii'szindemi cenaze törenine Sözcü'nün de aralarında bulunduğu AKP yanlısı olmayan tarafsız gazetelerin temsilcilerinin alanmamasına yönelik bir soruya ise "Akreditasyon talimatı ben verdim. Ne eleştiriş gelirse gelsin hepsine hazırım. Bütün ızdırapları yaşadıktan sonra bir ricada bulundum. Medyada dikkatli olunması için rica ettim. Bir çok kere söyledik. Gece yarısından itibaren sayfaları gördüğümüzde bırakın insani duyarlılık görmedim ben. Muhterem eşleriyle görüştüğümde neler hissetiğini ben biliyorum. Evladını gördünüz, sabah bu gazeteyi gördüğünde ne hissetti? Patronlarına da söylüyorum, her türlü eleştiriyi bize yaptılar. Tek bir yerde basına yönelik bir şeyde bulunmadım. Yayın yasağı getirdik, neden gelir o yasak? Operasyon bitince de yasağı kaldırdık. Ben verdim talimatı…" diye yanıt verdi.



Savcı Kiraz uğurlandı

Savcı Kiraz uğurlandı