Hande ZEYREK

Doktor Hacı Ahmet Koyuncu, “Tayyip Erdoğan Türkiye’nin ortalamasıdır” başlıklı bilimsel bir yazı kaleme aldı Erdoğan şikayetçi oldu. Doktor Koyuncu, başlıktaki sözlerle isyan etti ve ekledi: “Görevim toplumu uyarmak”

Sosyal fobi üzerine yaptığı araştırmalarla sağlık alanında adından söz ettiren 6 kitap ve 1 roman yazan alan Uzman Psikiyatrist Hacı Ahmet Koyuncu, Facebook’ta 19 Haziran 2014’te bir yazı kaleme aldı.

“Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin ortalamasıdır. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’dir” başlığıyla paylaştığı yazısında Türk toplumuyla ilgili biyopsikososyal analizler ile Özel Hastaneler Birliği’ni ve dönemin Başbakanı Erdoğan’la ilgili örnekler üzerinden tespitler yazdı.



KIZIM 3 GÜN KABUS GÖRDÜ, KORKTU

Yazı üzerine Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Reşat Bahat, Koyuncu’yu ‘Başbakan’a hakaret ediyor’ iddiasıyla savcılığa şikayet etti. Küçükçekmece Savcılığı, Koyuncu hakkında 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istemi ile dava açtı. Erdoğan’ın şahsi olarak şikayetçi olması durumunda soruşturmanın süreceğine karar verildi. 17 Haziran’da bu kez Erdoğan’ın şahsına hakaret etmekten yargılanmasına başlanacak olan Koyuncu yaşadıklarını SÖZCÜ’yle paylaştı:

- Bilimsel bir yazı kaleme alarak, Türk halkının genel özelilklerini anlattım. ‘Böyle bir toplumdan da böyle bir lider çıkar’ dedim.
- Yani “Recep Tayyip Erdoğan’a kızmayın o bizim ortalamamız” dedim.
- Mahkemede ‘Recep Tayyip Erdoğan gibi insanlar çocuklar ve ergenlerin ruhsal gelişimine zararlıdır’ dedim. Uyarmak zorundayım. Biz bilim adamları susuyoruz, konuşmuyoruz. Türkiye artık bilgi üretmiyor. Bir gün eve geldim kızım korku içinde televizyon izliyor.
- Erdoğan bağırıp çağırıyor. 2-3 gün kabus gördü, uyuyamadı korkudan. Çocuk ve ergenler model almayla gelişiyor. Yüksek ve tehditkar ses tonuyla konuşan kişiler, insanlarda ottomatikman boyun eğmeye yol açıyor. Böl yönet taktiğini şenpanzeler çok iyi kullanır. Biz ve onlar ayrımını Türkiye’de yapan kişi Tayyip Erdoğan’dır.
- Toplumsal yapımız otokrat çıkarıyor. Erdoğan otokrattır. Ama diktatörlük yolunda.

‘Alfaların çoğu narsisttir’


TÜRKİYE’de alfa erkeklerinin sözünün geçtiğini belirttim. Tayyip Erdoğan bir alfa erkeğidir. Alfa erkeği, baskın erkeğe verilen isimdir.
Alfa erkeklerinin bir takım baskın özellikleri vardır. Toplumu peşlerine takarlar ve sürüklerler. Yazımda ‘Aziz Yıldırım ve Mustafa Sarıgül için Erdoğan’ın sol versiyonları’ dedim. Fatih Terim, Erman Toroğlu gibi toplumda saldırgan tarzıyla reyting alan insanlar genelde alfa özelliğindedir.

‘GAMALAR ZEKALARIYLA ÖNE ÇIKAR’


Alfa özelliğinde olan insanların kullandığı bir taktik vardır. Bu taktik ilişkisel ya da sözel saldırganlığı fazla kullanırlar. Narsist yapıları çok kuvvetlidir. Bunlar için amaca giden yolda her şey mübahtır. Bu kişilerin peşine insanlar sürü gibi takılır. Alfa erkeği bir basamak yükseldiği zaman yerine alfa bırakmaz. Yerine gamaları bırakır. Mesela Kadir Topbaş, Davutoğlu, Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül, Ali Babacan gama erkeğidir. Gamalar fiziksel özellikleri değil, zekaları ön plana çıkan erkeklerdir. Bunlar bilim adamlarıdır. Alfalardan lider çıkar, gamalardan lider olmaz danışman olur. Gelişmiş toplumlarda gama erkekleri değerlidir. Bizim gibi geri kalmış toplumlarda ise alfa.